Családireceptkönyv.hu

Csokis-céklás muffin recept


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g főtt /sült/ cékla (kb. 500 g nyers céklából indultam ki)
250 g jó minőségű étcsoki (75% és felfelé)
250 g vaj, apró kockákra vágva
250 g cukor
3 tojás
150 g liszt
bő másfél tk sütőpor
csipet só

Elkészítés:


Eredetileg egy brownie recept, amit itt találtok: http://boriavilagkorul.blog.hu/2010/11/07/ceklas_brownie_tovabb_a_felfedezesek_izgalmas_utjan
de muffinnak is megsüthető, ennyi változtatással:
- 15 perc sütés elég neki az előmelegített sütőben
- én a céklákat főztem és botmixerrel pürésítettem, hogy a finnyásabb gyerekek ne vegyék észre :)
- a laktózmentes változatot azonos mennyiségű margarinnal csináltam
- kb félig kell csak megtölteni a nyers tésztával a papírokat, akkot pont a tetejéig nől meg. Túltölteni nem érdemes, mert túl lágy, és összemorzsolódik a kilógó rész. A receptben szereplő mennyiség pont 30 darab (2,5 tepsi) muffinhoz elegendő.
- a dekor ráragasztásához porcukrot kevertem el kis citromlével és vízzel, kb mint a mézeskalács cukormázhoz, de mivel ennek lyukacsos a teteje, beleszivárog, és nem lesz kéreg a tetején, de azért a cukordíszek szépen beleragadnak.
- egy éjszakát kell állnia a végleges állag eléréséhez, addig nagyon lágy és morzsolódós.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Epres kosárkák
Epres kosárkák

A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk, kibélelünk vele egy 18 cm-es formát, az oldalán 2,5 cm-re érjen fel a tészta. Készíthetjük mini tortaformákban is. Én ezeket a Gasztroshopban v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rizses csoki házilag
Rizses csoki házilag

2 dl vízben a cukrot felfőzzük. Beletesszük a kakaót, margarint (vajat), tejport, s a végén a puffasztott rizst. Ne főzzük, mert kemény lesz, csak keverjük hozzá és vegyük le a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Porhanyós csöröge
Porhanyós csöröge

A réteslisztben elmorzsoljuk a vajat, a porcukorral és a pici sóval. A tejföllel, tojással és a rummal könnyen nyújtható tésztát gyúrunk. Vékonyra nyújtjuk, majd derelyevágóval réz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Diós kosárkák vaníliapudinggal
Diós kosárkák vaníliapudinggal

280 g réteslisztből, 100 g porcukorból, 180 g olvasztott vajból, 80 g darált dióból és egy tojásból tésztát gyúrunk, majd a tésztát belenyomjuk a kivajazott és liszttel beszórt for...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk