Egy lábasba teszünk:
2 dl fehérbort
1 dl balzsmecetet
2 friss babérlevelet
1 szár friss rozmaringot
4 levél citromfüvet
6 szegfűszeget
3 borókabogyót
10 egész borsot
20 szem egész koriandert
1 evőkanál mézet
Nagy lángon az egészet összeforraljuk, és kutyuljuk, amíg a felére sűrűsödik. Levesszük a tűzről, és folyamatos keverés mellett 1 marék fehér lisztet beleszitálunk. Nagyon finom, ízgazdag, fanyarkás szósz lesz belőle.
Tálaláskor 1-2 szelet husit meglocsolunk a szósszal, hozzá egy krumpli és pár nyers almaszelet jár.
Eredeti recept képpel: http://eniutazik.blogspot.hu/2013/08/toscana-gasztro-5-patate-all-alloro.html
A paradicsomot megmossuk, és adagonként forrásban lévő vízbe rakjuk. Szűrőkanállal papírtörlőre szedjük, hogy a vizet leitassuk róla. Botmixer segítségével felaprítjuk, és parad...
Elkészítési idő: 120perc Nehézség: KönnyűElső lépésként a cukrot és a vizet egy lábasba öntjük, majd közepes hőfokon elkezdjük melegíteni. Nem szabad kevergetni, csak esetleg néha megrázni a lábast. Kezd forrni, majd habz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát vágjuk egészen apróra. A vajat közepes lángon olvasszuk fel egy lábasban, majd tegyük bele a fokhagymát és pirítsuk pár percig. Alacsony lángon főzzük további néhá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát vékonyan felszeleteljük, majd kevés olajon elkezdjük párolni. Ha már félig megpárolódott, hozzáadjuk a margarin felét, tovább pároljuk. Pár perc után mehet rá a liszt, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű