Egy lábasba teszünk:
2 dl fehérbort
1 dl balzsmecetet
2 friss babérlevelet
1 szár friss rozmaringot
4 levél citromfüvet
6 szegfűszeget
3 borókabogyót
10 egész borsot
20 szem egész koriandert
1 evőkanál mézet
Nagy lángon az egészet összeforraljuk, és kutyuljuk, amíg a felére sűrűsödik. Levesszük a tűzről, és folyamatos keverés mellett 1 marék fehér lisztet beleszitálunk. Nagyon finom, ízgazdag, fanyarkás szósz lesz belőle.
Tálaláskor 1-2 szelet husit meglocsolunk a szósszal, hozzá egy krumpli és pár nyers almaszelet jár.
Eredeti recept képpel: http://eniutazik.blogspot.hu/2013/08/toscana-gasztro-5-patate-all-alloro.html
Keverjünk össze fél dl borecetet 1 evőkanál Dijoni mustárral, sóval és őrölt borssal. Vékony sugárban öntsünk hozzá 1 dl olívaolajat, miközben egy habverővel folyamatosan keverges...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk. A paradicsom héját lehúzzuk kockára vágjuk, és a hagymához adjuk. Lassú tűzön főzzük, kicsit besűrítjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA galuskához 500 g finomliszt 1 csapott evőkanál só 2 tojás 350-400 ml víz 2-3 evőkanál olaj
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű