Egy lábasba teszünk:
2 dl fehérbort
1 dl balzsmecetet
2 friss babérlevelet
1 szár friss rozmaringot
4 levél citromfüvet
6 szegfűszeget
3 borókabogyót
10 egész borsot
20 szem egész koriandert
1 evőkanál mézet
Nagy lángon az egészet összeforraljuk, és kutyuljuk, amíg a felére sűrűsödik. Levesszük a tűzről, és folyamatos keverés mellett 1 marék fehér lisztet beleszitálunk. Nagyon finom, ízgazdag, fanyarkás szósz lesz belőle.
Tálaláskor 1-2 szelet husit meglocsolunk a szósszal, hozzá egy krumpli és pár nyers almaszelet jár.
Eredeti recept képpel: http://eniutazik.blogspot.hu/2013/08/toscana-gasztro-5-patate-all-alloro.html
1. Az ecethez adjuk a cukrot és a sót, addig keverjük, míg mindkettő feloldódik. 2. Hozzákeverjük a joghurtot, majd az olajat. 3. Ízesítsük a zöldfűszerekkel, hagymával és fokhag...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűGyümölcsöt kimagozzuk, ledaráljuk, kicsepegtetjük. Nagy lábasba odatesszük főzni. (vagy üstbe, ha sok van) Folyamatos kavargatás mellett (nem fontos lehabozni), amikor már fröcs...
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: NehézA tökéletes házi majonéz készítése ott kezdődik, hogy minden hozzávalót lehűtünk Sokkal krémesebb és dúsabb lesz az eredmény. Válaszd szét a tojásokat, csak a sárgájára lesz szük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba öntsünk össze minden hozzávalót, és egy habverő segítségével keverjük jól össze. A mennyiségek saját ízlésünknek megfelelően változhatnak, ha sűrűbb mártást szer...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű