- 500 g libamáj
- 4 db alma
- pár csepp olívaolaj
- 2 dl tokaji aszú
- 5 g fehér bors
- só
A májat szeletekre vágjuk, és egy éjszakán át 2 dl tokajiban pácoljuk.
A pácból kivéve sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon megsütjük. Az almákat (magházakat eltávolítva) felkarikázzuk, és a zsiradékban pirosra sütjük. A májat és az almát rétegezve tányérokra helyezzük: 2 szelet májat és 2 szelet almát számítunk személyenként.
A torony legaljára érdemes egy kis szelet kenyeret tenni, hogy az felszívja a felesleges zsiradékot.
A szárnyat, csirkemellet, elkészítjük ráöntjük a masszát pihentetjük akár este és másnap használjuk Alaposan összedolgozzuk, és érni hagyjuk, 1. Alaposan összekeverjük a hozzá...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA margarint felolvasztjuk, hűlni hagyjuk. A tészta többi hozzávalójával együtt összegyúrjuk, lefóliázva 1/2 órára hűtőben pihentetjük. Lisztezett felületen téglalap alakúra nyújt...
Elkészítési idő: 75 Nehézség: KönnyűAz első réteg elkészítése: A hozzávalókat összekeverjük, és egy magas peremű edénybe tömködjük. Jól lelapítjuk, mivel nem sütjük meg, és meg kell, hogy tartsa a töltelékeket. M...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. 2 db 22 cm-es kapcsos formát kivajazunk és kilisztezünk. A finomra őrölt pisztáciát összekeverjük a liszttel és egy csipet sóval. A tojásfehérjét...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes