Családireceptkönyv.hu

Almás libamájtorony


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 500 g libamáj
- 4 db alma
- pár csepp olívaolaj
- 2 dl tokaji aszú
- 5 g fehér bors
- só

Elkészítés:


A májat szeletekre vágjuk, és egy éjszakán át 2 dl tokajiban pácoljuk.
A pácból kivéve sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon megsütjük. Az almákat (magházakat eltávolítva) felkarikázzuk, és a zsiradékban pirosra sütjük. A májat és az almát rétegezve tányérokra helyezzük: 2 szelet májat és 2 szelet almát számítunk személyenként.
A torony legaljára érdemes egy kis szelet kenyeret tenni, hogy az felszívja a felesleges zsiradékot.

Almás libamájtorony

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Speculoos, Mikulásváró fűszeres keksz
Speculoos, Mikulásváró fűszeres keksz

A vajat a nyírfacukorral habosra kevertem, hozzáadtam a tojást, végül sütőporral, fűszerkeverékkel elvegyített lisztet. Összegyúrtam, majd a tésztát fóliába csavartam és hűtőszekré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Libacomb libamájjal, párolt káposztával, burgonyával
Libacomb libamájjal, párolt káposztával, burgonyával

A tepsibe teszünk 4 evőkanál libazsírt, 2–3 fej felkarikázott hagymát, feldarabolt paprikát és paradicsomot, erre ráhelyezzük a libacombokat és alufóliával lefedve 40–50 percig, sü...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ancsa
Diós narancsos szaloncukor
Diós narancsos szaloncukor

A mazsolát be kell áztatni, leszűrni és pürésíteni. utána ehhez a püréhez kell hozzáadni a diót, kókuszt, ledarált ,kandírozott narancsot( mi magunknak kandírozzuk) , és a fűszert....

Elkészítési idő: 1-2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk