- 500 g libamáj
- 4 db alma
- pár csepp olívaolaj
- 2 dl tokaji aszú
- 5 g fehér bors
- só
A májat szeletekre vágjuk, és egy éjszakán át 2 dl tokajiban pácoljuk.
A pácból kivéve sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon megsütjük. Az almákat (magházakat eltávolítva) felkarikázzuk, és a zsiradékban pirosra sütjük. A májat és az almát rétegezve tányérokra helyezzük: 2 szelet májat és 2 szelet almát számítunk személyenként.
A torony legaljára érdemes egy kis szelet kenyeret tenni, hogy az felszívja a felesleges zsiradékot.
Elkészítése: A piskótához a tojások fehérjét a cukorral felverjük kemény habnak, egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat, fokozatosan az olajat és végül az átszitált kakaót és liszte...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KözepesA töltelék összeállításával kezdjük. A hozzávalók keverjük össze jó alaposan, majd öntsük nyakon a forró, de nem forralt tejjel. Tegyük félre, hogy kihűljön egy kicsit. Ennyi tölte...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesSonka krém: A sonkát aprítsd finomra, az újhagymát karikázd vékonyra, ízesítsd sóval, borssal, mustárral, és a tejföllel keverd krémesre. Tedd félre Tojáskrém: a tojást törd össze...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA vajat a cukorral keverjük habosra, adjuk hozzás a tojást, keverjük el, adjuk hozzá a lisztet, sót, folyadékot lassanként és jól dolgozzuk össze. Nyújtsuk ki a tésztát a kívánt v...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes