menu

Családireceptkönyv.hu

Almás libamájtorony


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 500 g libamáj
- 4 db alma
- pár csepp olívaolaj
- 2 dl tokaji aszú
- 5 g fehér bors
- só

Elkészítés:


A májat szeletekre vágjuk, és egy éjszakán át 2 dl tokajiban pácoljuk.
A pácból kivéve sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon megsütjük. Az almákat (magházakat eltávolítva) felkarikázzuk, és a zsiradékban pirosra sütjük. A májat és az almát rétegezve tányérokra helyezzük: 2 szelet májat és 2 szelet almát számítunk személyenként.
A torony legaljára érdemes egy kis szelet kenyeret tenni, hogy az felszívja a felesleges zsiradékot.

Almás libamájtorony

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Habcsók
Habcsók

Facebokos Vali konyhája

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ági
Hókifli szerelmeslevél tésztából
Hókifli szerelmeslevél tésztából

A lisztet tálba szitálom, nagy lyukú reszelőn belereszelem a hideg vajat. Gyors mozdulatokkal elmorzsolom,bele teszem a tejfölt majd az 5 tojás sárgájával tésztává gyúrom. A tészt...

Elkészítési idő: 2óra+pihentetés
Nehézség: Közepes
share
Avatar Húsvéti csavart zsemle
Húsvéti csavart zsemle

A tejbe keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a sót, az élesztős keveréket, a joghurtot, az olajat, a to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
SONKÁS MEXIKÓI RÚD
SONKÁS MEXIKÓI RÚD

A mexikói zöldségkeveréket, 1dkg vajban kevés víz, só hozzáadásával puhára párolunk.(víz ne maradjon alatta) Közben a tejfölből, majonézből, ízlés szerint mustár, só, bors, citrom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk