Családireceptkönyv.hu

Almás libamájtorony


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 500 g libamáj
- 4 db alma
- pár csepp olívaolaj
- 2 dl tokaji aszú
- 5 g fehér bors
- só

Elkészítés:


A májat szeletekre vágjuk, és egy éjszakán át 2 dl tokajiban pácoljuk.
A pácból kivéve sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon megsütjük. Az almákat (magházakat eltávolítva) felkarikázzuk, és a zsiradékban pirosra sütjük. A májat és az almát rétegezve tányérokra helyezzük: 2 szelet májat és 2 szelet almát számítunk személyenként.
A torony legaljára érdemes egy kis szelet kenyeret tenni, hogy az felszívja a felesleges zsiradékot.

Almás libamájtorony

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézes diós szelet"Évi"
Mézes diós szelet"Évi"

1. lépés 2 dl tejet pudingporral simára keverünk, a maradék tejet a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a pudingos tejet és sűrű krémben főzzük. Ha kihűlt a krém, habosra keverjük m...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Töltött káposzta
Töltött káposzta

Megmossuk a rizst, hozzáadjuk a töltelék összes hozzávalóját. Óvatos mozdulatokkal összegyúrjuk. A káposztát ízlés szerint kimossuk, majd a lefejtett levelekbe göngyöljük a töltelé...

Elkészítési idő: 1,5óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Töltött káposzta
Töltött káposzta

Megmossuk a rizst, hozzáadjuk a töltelék összes hozzávalóját. Óvatos mozdulatokkal összegyúrjuk. A káposztát ízlés szerint kimossuk, majd a lefejtett levelekbe göngyöljük a töltelé...

Elkészítési idő: 1,5óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Húsvéti sós tekercs
Húsvéti sós tekercs

A tojások fehérjét verd kemény habbá, add hozzá a tojások sárgáját, 1 ek olajat, a sót és a sütőporral elkevert lisztet. Alacsony fokozaton mixereld össze az egészet, majd öntsd sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk