- 500 g libamáj
- 4 db alma
- pár csepp olívaolaj
- 2 dl tokaji aszú
- 5 g fehér bors
- só
A májat szeletekre vágjuk, és egy éjszakán át 2 dl tokajiban pácoljuk.
A pácból kivéve sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon megsütjük. Az almákat (magházakat eltávolítva) felkarikázzuk, és a zsiradékban pirosra sütjük. A májat és az almát rétegezve tányérokra helyezzük: 2 szelet májat és 2 szelet almát számítunk személyenként.
A torony legaljára érdemes egy kis szelet kenyeret tenni, hogy az felszívja a felesleges zsiradékot.
A káposztáról leszedjük a töltésre alkalmas leveleket, a vastag erezetét elvékonyítjuk. A maradék káposztát leveleire szedjük, és összecsavarva vékony szálasra vágjuk. Utána elkés...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA puha vajat és a porcukrot elkezdjük habosítani, majd hozzáadjuk a tojás sárgáját és az egész tojást. A lisztbe belekeverjük a pudingport, szódabikarbónát, sót és hozzákeverjük a...
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: Könnyű. A megtisztított és kockákra vágott zellert és almát sós vízben puhára főzzük. A húst megtisztítjuk a hártyáktól és az inaktól. A két szélét levágjuk, majd egy éles késsel a hús...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűGÖNGYÖLT HÚS A húsokat ki klopfoljuk majd bedörzsöljük a fűszer keverékkel és egy órára félre tesszük..... a töltelékhez a brokkolit sós vízben félpuhára főzzük majd a gépsonkát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű