A tepsi kikenéséhez : vaj
Az ételhez : 1100 g burgonya, 550 ml tejföl (20%-os), só,6 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű), 200 g kolbász, 100 g trappista sajt )tehetsz bele felkarikázott paradicsomot paprikát ,vörös vagy lila hagymát is )
A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk.Forrásban lévő, enyhén sós vízben kb 15 perc alatt előfőzzük a burgonyát, majd egy szűrőben hagyjuk lecsurogni.Közben szintén kb 15 perc alatt a tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízzel lemossuk, héját eltávolítjuk, és ezt is karikázzuk.A kolbászt is felkarikázzuk, ( és a paradicsomot ,paprikát, hagymát is felkarikázzuk )valamint a tejfölt nagyon enyhén besózzuk, kikeverjük. Kivajazzunk egy kb 17x25 cm-es, minimum 5 cm magas peremű tepsit. A tepsibe rétegezzük a hozzávalókat. Először egy réteg krumpli, majd tojás, kolbász, ( paradicsom,paprika, hagyma )végül enyhén sózott tejföl.Újra krumpli, tojás, kolbász, ( paradicsom ,paprika, hagyma )és a tejföl jön.Újra krumpli, tojás, kolbász, és a tejföl jön.Légkeverés nélkül 45 percet sül 180 C-on, majd további 20 percet sütjük 200 C-on. Felvágás előtt hagyjuk teljesen kihűlni, azonban újramelegítve fogyasszuk!
Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésmódban. Kivajazzuk és lisztezzük a dobozformát. Összekeverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Habosra keverjük a tojásokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször, a margarint, a vaníliás cukrot, illetve a porcukrot alaposan ki kell keverni, egészen addig, amíg az egyveleg habossá válik. Ezután a tojások sárgáját is hozzá kell adni a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szobahőmérsékletű vajat elkeverem a zúzott fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemzölddel. A halat megtisztítom, beirdalom, kívül-belül sózom. A vágatokba belekenem a fokha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kimért liszthez szórd a sót. A puha vajat villával keverd a liszthez. Add hozzá az összemorzsolt élesztőt, a porcukrot, a tejfölt, végül a tojást. Kézzel vagy robotgép segítségév...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes