- 3 db birsalma,
- 2 dl tejszín,
- 2 db fahéjrúd,
- 6 szem szegfűszeg,
- 15 dkg cukor,
- fél citrom leve,
- 2 evk. keményítő,
- fél rúd vanília vagy 1 cs. vaníliás cukor,
- só,
Mossuk meg alaposan a birsalmákat, majd héjával együtt daraboljuk egy fazékba. Ízesítsük cukorral, fahéjrúddal, szegfűszeggel, csipetnyi sóval, citromlével és a vaníliával. Öntsünk rá annyi vizet, hogy bőven ellepje. Főzzük puhára. A keményítőt keverjük el pár evőkanál hideg vízzel, majd sűrítsük be vele a levest. Dúsítsuk tejszínnel, majd jól forraljuk fel.
Vegyük ki a fahéj rudat, majd merülő mixerrel pürésítsük.
Rántást készítünk, felengedjük vízzel, majd a paradicsompürét belekeverjük. Sóval, cukorral ízesítjük.Forrás után pár percig főzzük.
Elkészítési idő: fél óraA hagymát összevágjuk, majd olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet, fűszerezzük, majd rövid ideig pároljuk. Beletesszük a mustárt és a kockára vágott zöldsé...
Elkészítési idő: 45 percA lencsét előző este átválogatjuk és beáztatjuk hideg vízbe. Másnap a szalonnát apróra felkockázzuk. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. A leveszöldséget és a póréhagymát vék...
Elkészítési idő:A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. Egy jó nagy lábosban felhevítjuk az olajat, rádobjuk a húst es fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk. (Személ...
Elkészítési idő: