- 3 db birsalma,
- 2 dl tejszín,
- 2 db fahéjrúd,
- 6 szem szegfűszeg,
- 15 dkg cukor,
- fél citrom leve,
- 2 evk. keményítő,
- fél rúd vanília vagy 1 cs. vaníliás cukor,
- só,
Mossuk meg alaposan a birsalmákat, majd héjával együtt daraboljuk egy fazékba. Ízesítsük cukorral, fahéjrúddal, szegfűszeggel, csipetnyi sóval, citromlével és a vaníliával. Öntsünk rá annyi vizet, hogy bőven ellepje. Főzzük puhára. A keményítőt keverjük el pár evőkanál hideg vízzel, majd sűrítsük be vele a levest. Dúsítsuk tejszínnel, majd jól forraljuk fel.
Vegyük ki a fahéj rudat, majd merülő mixerrel pürésítsük.
Krumpli kivételével apróra vágjuk vagy egy késés aprítóval felaprítjuk. A burgonyát kisebb kockára vágjuk úgy adjuk a zöldségekhez. Egy nagyobb serpenyőben vagy lábasban felmelegí...
Elkészítési idő:A megmosott, meghámozott és feldarabolt almát a szilvával együtt cukros, fűszeres vízben feltesszük főni addig, amíg a gyümölcsök meg nem puhulnak. Közben a tejfölből és a lisztből...
Elkészítési idő: 45 percA zöldségeket megtisztítjuk, karikára vágjuk. Kevés zsiradékon puhára pároljuk a vöröshagymát, és hozzáadjuk darabolt zöldségeket. Picit együtt pároljuk, majd meghintjük kevés lis...
Elkészítési idő:A vöröshagymát letisztítjuk, apróra felkockázzuk, és az olajban üvegesre pirítjuk. A fűszerpaprikát hozzátesszük, és vizet adunk hozzá. A karajcsontot megmossuk, darabokra...
Elkészítési idő: 2 óra