- 3 db birsalma,
- 2 dl tejszín,
- 2 db fahéjrúd,
- 6 szem szegfűszeg,
- 15 dkg cukor,
- fél citrom leve,
- 2 evk. keményítő,
- fél rúd vanília vagy 1 cs. vaníliás cukor,
- só,
Mossuk meg alaposan a birsalmákat, majd héjával együtt daraboljuk egy fazékba. Ízesítsük cukorral, fahéjrúddal, szegfűszeggel, csipetnyi sóval, citromlével és a vaníliával. Öntsünk rá annyi vizet, hogy bőven ellepje. Főzzük puhára. A keményítőt keverjük el pár evőkanál hideg vízzel, majd sűrítsük be vele a levest. Dúsítsuk tejszínnel, majd jól forraljuk fel.
Vegyük ki a fahéj rudat, majd merülő mixerrel pürésítsük.
1)Feltesszük főni a krumplit és cukkinit annyi vízzel,hogy bőven ellepje,belerakom a fűszereket 2) Ha kész összeturmixoljuk,visszarakjuk főni és hozzáadjuk a tejszínt és összerott...
Elkészítési idő: 30pEgy fazékba teszek egy kevés olajat, és az apró kockákra vágott vöröshagymát az összezúzott fokhagymával kissé megpárolom. Hozzáadom a zöldborsót, és fedő alatt rövid ideig párolo...
Elkészítési idő:A sárgaborsót alaposan megmossuk legalább 2 óra hosszára beáztatjuk hideg vizbe, ha nem sikerült előző este beáztatni. A krumplit meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Egy fazékba be...
Elkészítési idő:Egy nagy edényt töltsön fel 5 liter hideg vízzel. Mossa meg a csontot és forralja gyöngyözve. Tisztítsa meg a húst az inaktól, az esetleg rajta maradt bőrtől, de a zsírréteget hagy...
Elkészítési idő: 11 óra