- 3 db birsalma,
- 2 dl tejszín,
- 2 db fahéjrúd,
- 6 szem szegfűszeg,
- 15 dkg cukor,
- fél citrom leve,
- 2 evk. keményítő,
- fél rúd vanília vagy 1 cs. vaníliás cukor,
- só,
Mossuk meg alaposan a birsalmákat, majd héjával együtt daraboljuk egy fazékba. Ízesítsük cukorral, fahéjrúddal, szegfűszeggel, csipetnyi sóval, citromlével és a vaníliával. Öntsünk rá annyi vizet, hogy bőven ellepje. Főzzük puhára. A keményítőt keverjük el pár evőkanál hideg vízzel, majd sűrítsük be vele a levest. Dúsítsuk tejszínnel, majd jól forraljuk fel.
Vegyük ki a fahéj rudat, majd merülő mixerrel pürésítsük.
1. Szeleteljük fel a vöröshagymát és a fokhagymát, és hagyjuk állni 5-10 percig. Közben hámozzuk meg és vágjuk fel a sütőtököt. 2. Tegyünk két evőkanál alaplevet egy közepes fő...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes1. Az apróra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk. 2. Hozzáadjuk az összevágott aprólékot és a kis kockákra vágott zöldséget. 3. Sózzuk, borsot szórunk bele és puhára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kétféle tisztított répát felkarikázzuk, a zellert és a karalábét kisebb darabokra vágjuk. Egy fazékba olajat hevítünk, rádobjuk a zöldségeket, és kevergetve megfuttatjuk rajta. F...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesSütni való méretű, vagyis kicsit kövérkésebb csirkéből készítsük. (Ez a méret tisztított állapotban 1,5 kg-nál kezdődik. A tyúk túl erős ízű, abból ragulevest ne készítsünk.) Az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű