- 3 db birsalma,
- 2 dl tejszín,
- 2 db fahéjrúd,
- 6 szem szegfűszeg,
- 15 dkg cukor,
- fél citrom leve,
- 2 evk. keményítő,
- fél rúd vanília vagy 1 cs. vaníliás cukor,
- só,
Mossuk meg alaposan a birsalmákat, majd héjával együtt daraboljuk egy fazékba. Ízesítsük cukorral, fahéjrúddal, szegfűszeggel, csipetnyi sóval, citromlével és a vaníliával. Öntsünk rá annyi vizet, hogy bőven ellepje. Főzzük puhára. A keményítőt keverjük el pár evőkanál hideg vízzel, majd sűrítsük be vele a levest. Dúsítsuk tejszínnel, majd jól forraljuk fel.
Vegyük ki a fahéj rudat, majd merülő mixerrel pürésítsük.
Áztasd be előző este a babot jó forró vízbe. Másnap szűrd le és tedd fel egy fazék vízben főni a hússal. Még ne adj hozzá sót, így gyorsabban puhul a bab, de a hagyma, a fokhagyma...
Elkészítési idő:A hagymát és a répát megtisztítjuk és apróra vágjuk, kevés zsíron megdinszteljük. A húst felszeleteljük és hozzáadjuk, 2-3 percig pirítjuk és felöntjük vízzel. Nem kell túl sok viz...
Elkészítési idő:A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. Az olajat felforrósítjuk, üvegesre pároljuk benne a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát és az ételíz...
Elkészítési idő: 30