- 5 dl bor (fehér, édes),
- 5 dl víz,
- 5 db tojássárgája,
- 2 db fahéj (egész),
- 10 szem szegfűszeg (egész),
- 1/2 db vaníliarúd (belseje és héja),
- 12 dkg porcukor,
- 1 db citrom héja,
- 1 ek búzaliszt,
Egy lábosban a vizet, 3 dl borral és a fűszerekkel feltesszük főni. Mikor felforrt, 5 percig még forraljuk, majd levesszük a tűzről, és átszűrjük.
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, és a liszttel, majd hozzáadjuk a maradék 2 dl bort.
Összekeverjük a fűszeres, langyosra hűlt bort a tojásos keverékkel, visszatesszük a lábosba, és folyamatos kevergetés mellett, lassú tűzön főzni kezdjük, amíg a tojástól és liszttől besűrűsödik. Mazsolával meghintve, forrón tálaljuk.
1A zöldségeket megpucoljuk, tetszőlegesen feldaraboljuk, megmossuk. Lebbencsleves recept 2A tésztát, ha szükséges eltördeljük, majd az olajon megpirítjuk. Vigyázzunk, mert könnye...
Elkészítési idő:1. Az előkészített lencsét tedd fel főni 1,5 liter hideg vízben a meghámozott vöröshagymákkal, sóval és babérlevéllel. 2. A lisztből és a tejfölből készíts habarást, amit zúzot...
Elkészítési idő:A paprikákat megmossuk és szárazra töröljük, majd a sütő grillfokozatán 200 fokon kb. 1 óra alatt megsütjük. Negyed óránként megforgatjuk őket, hogy minden oldaluk szépen megsüljön...
Elkészítési idő:A hagymát apróra vágjuk,kevés olajon lepirítjuk. Megszórjuk köménymaggal ,pirospaprikával , kevés vízzel felengedjük,hogy a paprika meg ne égjen. Beletesszük a kockára vágott krump...
Elkészítési idő: Fél óra