- 5 dl bor (fehér, édes),
- 5 dl víz,
- 5 db tojássárgája,
- 2 db fahéj (egész),
- 10 szem szegfűszeg (egész),
- 1/2 db vaníliarúd (belseje és héja),
- 12 dkg porcukor,
- 1 db citrom héja,
- 1 ek búzaliszt,
Egy lábosban a vizet, 3 dl borral és a fűszerekkel feltesszük főni. Mikor felforrt, 5 percig még forraljuk, majd levesszük a tűzről, és átszűrjük.
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, és a liszttel, majd hozzáadjuk a maradék 2 dl bort.
Összekeverjük a fűszeres, langyosra hűlt bort a tojásos keverékkel, visszatesszük a lábosba, és folyamatos kevergetés mellett, lassú tűzön főzni kezdjük, amíg a tojástól és liszttől besűrűsödik. Mazsolával meghintve, forrón tálaljuk.
1. A zöldségeket megtisztítom, ízlés szerint feldarabolom, és pici olajon megdinsztelem, 3-4 perc, aztán felöntöm vízzel és főzöm, amikor a zöldségek majdnem megpuhultak hozzáadom...
Elkészítési idő:A nyelvet alaposan megmossuk, majd sós vízben főni tesszük. Ugyanúgy főzzük, mint a húslevest, alacsony lángon és a habját leszedjük. Amikor a nyelv félig puha, belerakjuk a meghám...
Elkészítési idő:A kicsontozott csirkét 3 csésze húslevesben hagymával, sárgarépával és a zöld hagymával fedő alatt puhára főzzük. (10-15 perc) A megfőtt zöldségeket kivesszük a húslevesbőlés adj...
Elkészítési idő:Három-négy liter vizet felforralunk, beletesszük a megmosott, kisebb darabokra vágott csirke szárnyat, és a csontos húsokat. A zöldségféléket megtisztítjuk. A sárgarépát és petrezs...
Elkészítési idő: