- 5 dl bor (fehér, édes),
- 5 dl víz,
- 5 db tojássárgája,
- 2 db fahéj (egész),
- 10 szem szegfűszeg (egész),
- 1/2 db vaníliarúd (belseje és héja),
- 12 dkg porcukor,
- 1 db citrom héja,
- 1 ek búzaliszt,
Egy lábosban a vizet, 3 dl borral és a fűszerekkel feltesszük főni. Mikor felforrt, 5 percig még forraljuk, majd levesszük a tűzről, és átszűrjük.
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, és a liszttel, majd hozzáadjuk a maradék 2 dl bort.
Összekeverjük a fűszeres, langyosra hűlt bort a tojásos keverékkel, visszatesszük a lábosba, és folyamatos kevergetés mellett, lassú tűzön főzni kezdjük, amíg a tojástól és liszttől besűrűsödik. Mazsolával meghintve, forrón tálaljuk.
1. A zöldségeket olajon kicsit megdinszteljük, felöntjük vízzel, hozzátesszük a leveskockát, és főni tesszük. 2. Amikor majdnem puha, hozzáadjuk a rózsáira szedett, alaposan me...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Felforrósítjuk a vajat, kukoricát beleöntjük, 3-4 percig főzzük. 2. Megszórjuk liszttel, elkeverjük, hozzáadjuk a levest, tejszínt, sót, borsot, összeforraljuk. 3. Forrás után...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. Egy jó nagy lábosban felhevítjuk az olajat, rádobjuk a húst es fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk. (Személ...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegtisztítjuk a gombákat. Kb. 10-15 egyforma fejet félreteszünk, a többit feldaraboljuk. A vöröshagymát felaprítjuk, és egy kis olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, és egy...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Nehéz