- 5 dl bor (fehér, édes),
- 5 dl víz,
- 5 db tojássárgája,
- 2 db fahéj (egész),
- 10 szem szegfűszeg (egész),
- 1/2 db vaníliarúd (belseje és héja),
- 12 dkg porcukor,
- 1 db citrom héja,
- 1 ek búzaliszt,
Egy lábosban a vizet, 3 dl borral és a fűszerekkel feltesszük főni. Mikor felforrt, 5 percig még forraljuk, majd levesszük a tűzről, és átszűrjük.
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, és a liszttel, majd hozzáadjuk a maradék 2 dl bort.
Összekeverjük a fűszeres, langyosra hűlt bort a tojásos keverékkel, visszatesszük a lábosba, és folyamatos kevergetés mellett, lassú tűzön főzni kezdjük, amíg a tojástól és liszttől besűrűsödik. Mazsolával meghintve, forrón tálaljuk.
Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Piros fűszerpaprikával meghintjük, és gyorsan kevés vizet aláöntünk. Pároljuk pár percig. A megmosott csülköt kockára v...
Elkészítési idő: 140 percA káposztát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a krumplit felkockázzuk. Kevés zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd jó evőkanálnyi lisztet teszünk rá....
Elkészítési idő:◾️A sárgaborsót előző nap beáztatjuk. ◾️A hagymát felkockázzuk. ◾️Az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ezt is egy picit pirítjuk, majd jöhetnek a fűszerek, a s...
Elkészítési idő: 60 perc1 kg sertés vagy marhahús. Hagyma paprika és paradicsom pörkölt alapot készítek . Babér levél , fokhagyma bors hozzáadása. Amikor félig megfott hozzáadása az apróra vágott k...
Elkészítési idő: 3 ora