menu

Családireceptkönyv.hu

Citromos-diós békaszáj


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 50
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 40 dkg finomliszt,
- 10 dkg zsír,
- 10 dkg puha vaj vagy margarin,
- 2 dkg friss élesztő,
- 2 evőkanál porcukor,
- 1 kis doboz tejföl,
- 1 csipet só,
A töltelékhez:
- 10 púpos evőkanál darált dió,
- 6 csapott evőkanál kristálycukor,
- 1 nagy citrom reszelt héja,
- pici tej,
- + a hempergetéshez porcukor,

Elkészítés:


Az élesztőt simára keverjük 1-2 evőkanál tejfölben. A lisztben a cukrot és a sót elkeverjük, elmorzsoljuk a zsírral és a vajjal/margarinnal, majd hozzáadjuk az élesztővel elkevert tejfölt és végül + még annyi tejfölt fokozatosan, hogy egy jól nyújtható tésztát kapjunk. (A tejfölt apránként adjuk hozzá, mert valószínű nem kell majd egy egész dobozzal - lényeg, hogy egy könnyen nyújtható, de ne ragacsos tésztát kapjunk!)
Keleszteni nem kell, azonnal kinyújtjuk enyhén lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagra.
Közben a töltelékhez valókat összekeverjük, a végén csepegtessünk hozzá annyi tejet, hogy éppen összeálljon a töltelék massza, de ne legyen túl nyers és folyós!
A kinyújtott tésztát egy közepes méretű pogácsa szaggatóval (ennek híján egy pohárral) kiszaggatjuk, mindegyik tésztakör egyik szélére teszünk egy teáskanál tölteléket (lásd a lenti fotókon). A kör felső részét ráhajtjuk a töltelékre és két oldalon "összecsípjük" a tésztát. Érdemes erősen "összecsípni", azaz jól összenyomni (ne sajnáljuk), különben sütés közben szétnyílik a tészta és nem lesz meg a békaszáj.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 8 percig sütjük. Hagyományos sütőben 200 fokon kb. 8 percig. (A sütési idő tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!)
Amíg még forró, meghempergetjük a porcukorban.

Trükkök, tippek, praktikák:


kb. 60 db

Citromos-diós békaszáj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tűzoltó szelet
Tűzoltó szelet

A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, 25*20 cm-es, zsírozott tepsibe nyújtjuk. A meggyet leszűrjük, a levét felfogjuk és alaposan lecsepegtetjük. A lecsepegtetett meggye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Babapiskóta
Babapiskóta

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját alaposan kikeverjük habosra az édesítővel, és hozzáadjuk a lisztet, és ha szükséges, pici vizet. A tojásfehérjét felverjük egy csipet sóval...

Elkészítési idő: 20-25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Tejfölös ,citromos krémes kocka
Tejfölös ,citromos krémes kocka

A piskótát megsütjük a hozzávalókból A krémet elkészítjük. A tejfölt a cukorral,citrom levével kikeverjük,a tejszínt keményre felverjük. A zselatint 1 dl langyos vízben felold...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Sütés nélkül: kekszes rolád
Sütés nélkül: kekszes rolád

Az első 4 hozzávalót felteszem kis lángon melegedni és keverem, míg felforr. Ekkor elzárom alatta a gázt és belekeverem a többi dolgot. Folpackkal bélelt őzgerincbe nyomkodom, t...

Elkészítési idő: 15 perc +2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk