Családireceptkönyv.hu

Csokis-rumos meggyes rolád


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 20 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 4 tojás
- 3 evőkanál langyos víz
- 7 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaó
Krém
- 2 dl tejszín
- 10 dkg étcsokoládé
- 20 dkg meggybefőtt
- 1 dl rum
- 2 dl a meggybefőtt levéből
Máz
- 35 g vaj
- 50 ml víz
- 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:


A piskótához az egész tojásokat a vízzel felhabosítjuk, közben több adagban hozzáadjuk a cukrot. Addig verjük, amíg a masszánk kifehéredik, és légiesen könnyűvé válik. Ekkor elektromos habverőről fakanálra váltunk. Több részletben beleszitáljuk a kakaó és liszt keverékét, és határozott mozdulatokkal elkeverjük. A tésztát egy sütőpapírral bélelt gáz tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben kb. 180 fokon 13-15 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk rá, hogy ne süssük túl, mert a piskóta könnyen kiszárad és nehéz lesz feltekerni. Közben készítsünk elő egy konyharuhát és nedvesítsük be. Ha a piskóta kész, óvatosan tegyük a konyharuhára, húzzuk le róla a sütőpapírt, és a nedves konyharuha segítségével tekerjük fel. Hagyjuk így kihűlni.
Közben a tejszínt melegítsük fel, és öntsük a darabokra vágott csokira. Addig kevergessük, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad, majd hűtsük le.
Ha teljesen hideg, verjük kemény habbá. A meggyet érdemes már előző éjszaka rumos meggy lébe áztatni, így finoman magába szívja a rum aromáját. A piskótát óvatosan fejtsük le a konyharuháról (bizonyára odaragad kissé, de ez nem gond), majd terítsük ki. Kenjük rá a csokis tejszínt, majd rakosgassuk rá az előzőleg lecsöpögtetett meggyszemeket. Tekerjük fel jó szorosan, majd tegyük hűtőbe.
A mázhoz a vajat és a vizet forraljuk fel, majd a darabokra vágott ét csokit rakjuk a közepébe. Vegyük le a lábast a tűzről és várjunk egy pár percet. Egy kanállal középről indulva kezdjük kevergetni, hogy a folyadékot fokozatosan keverjük a csokihoz. Addig keverjük, amíg egynemű nem lesz, majd öntsük a rolád tetejére. Díszíthetjük kis csoki díszekkel.

Csokis-rumos meggyes rolád

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Jó reggelt keksz 2 (Mókuslekvár)
Jó reggelt keksz 2 (Mókuslekvár)

A száraz hozzávalókat, kimérjük, összekeverjük. A száraz anyagokhoz hozzáadjuk a vajat, mézet és a csokit, összemorzsoljuk a tésztát. Végül hozzáadjuk a tojást, amivel összedolgoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Körtés - Körtés clafoutis - OK
Körtés - Körtés clafoutis - OK

1. A sütőt 180 fokra előmelegítem. 2. Diódarálóval megdarálom a mandulát. 3. A körtéket meghámozom, magházat eltávolítom és 1 cm-es kockákra vágom. 4. 26 cm-es tortaforma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
A TUTI PISKÓTA ÍGY KÉSZÜL! GARANTÁLTAN NEM ESIK ÖSSZ
A TUTI PISKÓTA ÍGY KÉSZÜL! GARANTÁLTAN NEM ESIK ÖSSZ

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, kanalanként eldolgozzuk benne a porcukrot, egyszerre hozzáadjuk a tojássárgás és végül könnyedén hozzákeverjük a lisztet, vigyázva, hogy a h...

Elkészítési idő: : 45-60 perces
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromos ál9m
Citromos ál9m

1.A tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral, majd belekeverjük az egyik citrom reszelt héját és levét, végül hozzákeverjük a zselatinfix felét is. 2.A tejszínt kemény habbá ve...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk