menu

Családireceptkönyv.hu

Hajtovány/Limara


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 20 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 1 kg liszt
- kb. 6 dl tej
- 2 tojás sárgája
- 1 dl olaj
- 2 ek. só
- pici cukor
- 5 dkg élesztő
Krém:
- 20 dkg vaj
- 1 tk. só
- 1 tojás
- 20-25 dkg reszelt sajt (kevés füstölt is mehet bele)

Elkészítés:


Mióta van kenyérsütőgépem, abban dagasztatom a tésztát. Előtte kézi mixerrel készítettem. Lágyabb kelt tésztát készítek, hagyom duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítom, ketté vágom.
Egyenként kinyújtom jó vékonyra, szinte akkorára mint a deszkám. A krém hozzávalóit elkeverem. Figyelni kell, a margarin ne legyen túl lágy, épp csak annyira, hogy kenhető legyen. Megkenem őket a sajtos margarinnal. Feltekerem mint a beiglit, majd trapézokra szeletelem. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetem őket, hagyom még egy fél órát, hagy keljenek. 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sülnek.

Trükkök, tippek, praktikák:


Általában csak fele krémet készítem, a másik tésztát tepertőkrémmel kenem meg.

Hajtovány/Limara

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos-sonkás papucs
Sajtos-sonkás papucs

A tejben elkeverjük a cukrot, majd meglangyosítjuk. A langyos-cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba beleszórjuk a lisztet, a zsírt felolvasztjuk, majd a liszthez adjuk...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos pogácsa
Sajtos pogácsa

A tejet langyosítsuk meg keverjük bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt. 10-15 percig hagyjuk állni, amíg felfut. A vajat olvasszuk meg egy picit keverjük hozzá a liszthez,...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Tonhalas halacskák
Tonhalas halacskák

Az élesztőt egy kevés langyos vízben elkeverjük, hagyjuk, hogy feloldódjon. Egy mély edényben keverjük a liszthez a cukrot, a sót, az olajat, az élesztőt és a kézmeleg víz hozzáad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóra
 Tejfölös pogácsa /hajtogatott
Tejfölös pogácsa /hajtogatott

Az élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk, és felfuttatjuk (megvárjuk, amíg a tej tetején vastag, halványbarna hab képződik). A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk