- 1 kg liszt
- kb. 6 dl tej
- 2 tojás sárgája
- 1 dl olaj
- 2 ek. só
- pici cukor
- 5 dkg élesztő
Krém:
- 20 dkg vaj
- 1 tk. só
- 1 tojás
- 20-25 dkg reszelt sajt (kevés füstölt is mehet bele)
Mióta van kenyérsütőgépem, abban dagasztatom a tésztát. Előtte kézi mixerrel készítettem. Lágyabb kelt tésztát készítek, hagyom duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítom, ketté vágom.
Egyenként kinyújtom jó vékonyra, szinte akkorára mint a deszkám. A krém hozzávalóit elkeverem. Figyelni kell, a margarin ne legyen túl lágy, épp csak annyira, hogy kenhető legyen. Megkenem őket a sajtos margarinnal. Feltekerem mint a beiglit, majd trapézokra szeletelem. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetem őket, hagyom még egy fél órát, hagy keljenek. 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sülnek.
Általában csak fele krémet készítem, a másik tésztát tepertőkrémmel kenem meg.
A szalonnát apró kockákra vágjuk és megpirítjuk. Hajuk kihűlni. A tejet meglangyosítjuk. A cukrot, 1 evőkanál lisztet és az élesztőt belerakjuk, elkeverjük és langyos helyre tessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben elkevered a cukrot, 1 e.k. lisztet,és felmorzsolod benne az élesztőt, letakarod 10 percre. A lisztet elmorzsolod a vajjal, áttört burgonyával, sóval, a közepébe d...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval, reszelt sajttal, majd elmorzsoljuk a vajjal + a zsírral és annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy egy lágy, könnyen nyújtható, de ne ragacs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzákeverjük a sót, élesztőt, a natúr joghurtot és annyi langyos tejet adunk hozzá, amennyit felvesz, hogy könnyed tésztát kapjunk. Kinyújtju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű