Családireceptkönyv.hu

Sajtos csiga


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tésztához:

40 dkg finomliszt
2 tk só
5 dkg vaj
2 dl natúr joghurt vagy kefir
kb 0,5 dl víz
1 kk cukor
2 dkg élesztő

A töltelékhez:

2 db tojás
10 dkg reszelt sajt
pici só
1 petty piros arany
pici őrölt bors
1 gerezd fokhagyma reszelve(ezek elmaradhatnak)

Elkészítés:


A langyos joghurtot,vizet,cukrot összekeverjük. Az élesztőt felfuttatjuk benne. Egy tálba szitáljuk a lisztet,közepébe tesszük a megkelt élesztőt,hozzáadjuk a vajat,a sót is és jól kidagasztjuk.
(Ha esetleg lágyabb lenne a tészta,ami nem valószínű,akkor tegyünk hozzá egy kis lisztet.Ez a liszt sikértartalmától függ.) Kétszeresére kelesztjük.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk,majd téglalap alakúra kisodorjuk,a tölteléket rákenjük.
Felcsavarjuk,mint a bejglit. 4 cm-es darabokat vágunk belőle,majd kivajazott muffin formába helyezzük. Letakarva még 20 percet kelesztjük,majd 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dorottya
GM hajdinás pizzás csiga
Avatar Dorottya Kedvelnék
GM hajdinás pizzás csiga

A sütőt 200 fokra állítottam, kimértem a vizet, hozzáadtam a frissen facsart citromlevet, majd a sót és a lisztet is. Robotgép dagasztóspiráljával összeállítottam a tésztát (termés...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóra
Túrós-sajtos kocka
Túrós-sajtos kocka

A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a sót és a túrót és alaposan összedolgozzuk. Lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, olvasztott vajjal megkenjük a felü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos-túrós ropogós
Sajtos-túrós ropogós

A túrót egy tálba öntjük, jól áttörjük (erre egy krumpli törőt használtam). Megszórjuk a sóval, elkeverjük a tejföllel, majd hozzáadjuk a réteslisztet. Ezután elmorzsoljuk benne a...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Detty
Medvehagymás pogácsa
Medvehagymás pogácsa

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk (megvárjuk, amíg a tej tetején vastag halványbarna hab képződik). A lisztet egy tálba szitáljuk. Összemorzsoljuk a vajjal, aztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk