Tésztához:
40 dkg finomliszt
2 tk só
5 dkg vaj
2 dl natúr joghurt vagy kefir
kb 0,5 dl víz
1 kk cukor
2 dkg élesztő
A töltelékhez:
2 db tojás
10 dkg reszelt sajt
pici só
1 petty piros arany
pici őrölt bors
1 gerezd fokhagyma reszelve(ezek elmaradhatnak)
A langyos joghurtot,vizet,cukrot összekeverjük. Az élesztőt felfuttatjuk benne. Egy tálba szitáljuk a lisztet,közepébe tesszük a megkelt élesztőt,hozzáadjuk a vajat,a sót is és jól kidagasztjuk.
(Ha esetleg lágyabb lenne a tészta,ami nem valószínű,akkor tegyünk hozzá egy kis lisztet.Ez a liszt sikértartalmától függ.) Kétszeresére kelesztjük.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk,majd téglalap alakúra kisodorjuk,a tölteléket rákenjük.
Felcsavarjuk,mint a bejglit. 4 cm-es darabokat vágunk belőle,majd kivajazott muffin formába helyezzük. Letakarva még 20 percet kelesztjük,majd 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
A liszthez hozzákeverjük a sütőport, ezután a sót, a Ramát, a tojást, az ecetet, a vizet hozzáadva sima tésztává gyúrjuk. Hideg helyen 30 percig pihentetjük. A sonkát és a tojást a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElőször a hagymát csipetnyi sóval pirítsuk meg a kókuszolajon. (Maradhat roppanós, a sütőben majd megpuhul.) Ha elkészült, hűtsük langyosra. Tészta elkészítése: Külön edényben...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A száraz anyagokat összekeverjük. A vizet, a burgonyát, az olajat és a cocomas-t krémesre turmixoljuk, majd összegyúrjuk a lisztkeverékkel. 5 percig pihentetjük a té...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőmelegítjük a sütőt. A hozzávalókat tésztává gyúrjuk. Lisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk ki a tésztát kb 5 mm vastagságúra és lisztezzük be egyenletesen, vékonyan a tetejét is. A...
Elkészítési idő: 1 óra+ sülés Nehézség: Könnyű