- 6 tojás
- csipet só
- 6 ek. liszt
- 3 ek. kakaópor
- 1 tk. sütőpor
- vaníliaaroma
A tojásokat vegyük ki néhány órával hamarabb a hűtőből, hogy ne legyenek túl hidegek, úgy könnyebb felverni. A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjéből a csipet sóval verjünk kemény habot. A tojások sárgáját a cukorral tegyük egy tálba és addig verjük, amíg szinte kifehéredik. Keverjük hozzá a vaníliaaromát és a lisztet. Keverjük hozzá a sütőport és a kakaót. A tojáshabot óvatosan forgassuk bele a lisztes masszába egy spatula segítségével, hogy ne törjön össze.
24 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt süssük meg. A sütő ajtaját ne nyissuk ki időközben, hogy ne essen össze a piskóta. Amikor elkészült vegyük ki a sütőből, hagyjuk a formában langyosra hűlni, majd csak ezt követően kapcsoljuk le a forma oldalát.
A tejben kevés cukorral feloldjuk az élesztőt, beleöntjük az lisztbe hozzá adunk minden anyagot és kidolgozzuk. //Nem kell keleszteni azonnal süthető.//// --4 cipót készítünk, ki...
Elkészítési idő: 35A tepsi aljára lerkom a BB kekszet, úgy hogy takarja az egész alját. Rárakom az epret. Ráöntöm a csoki habot és állni hagyom a hűtőben. Legjobb etéről reggelre elkészíteni, hogy a...
Elkészítési idő:A lisztet elkeverem a porcukorral, majd belekeverem a sütőport és a 4 tojást is. Meglocsolom pár kanál forró vízzel a keveréket és addig keverem, míg a tészta sima nem lesz. Arra f...
Elkészítési idő: