- csirkemell
- só
- bors
- körte
- citromlé
- libamáj
- vaj
- kakukkfű
- száraz fehérbor
A csirkemellfiléket kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk. A körtét meghámozzuk, apró darabokra vágjuk és lecsepegtetjük egy kevés citromlével. A libamájat szintén apró darabokra vágjuk, a vajjal megsütjük. Sózzuk, borsozzuk és megszórom a kakukkfűvel. A tölteléket elosztjuk a csirkemelleken, feltekerjük, ráteszek kevés vajat, bort, és kiolajozott tűzálló edényben, először fólia alatt, majd a nélkül pirosra sütjük. A burgonyát meghámozzuk és lereszeljük, megsózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a tojásokat meg a lisztet. A sütéshez egy nagyobb serpenyőben kb. 2 cm olajat öntünk és pogácsa alakúra megformázva kisütjük a tócsnit.
1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Sóval, borssal fűszerezzük. Hagyjuk állni, amíg elkészítjük a továbbiakat. 2. A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával. Ebbe b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA póréhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és olajon dinsztelni kezdjük. A húst nagy szeletekre vágjuk és mindkét oldalát 2-3 percig sütjük a hagymával együtt, majd felöntjük egy kor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst vékony szeletekre vágjuk. A tejfölbe keverjük a felvert tojást, a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd átkenjük vele a húsokat és egy dobozba tesszük. Legalább egy éjszak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt félpuhára főzzük, majd a 4 ek tejföllel, a tojásokkal, a liszttel, sóval, borssal, petrezselyemmel és a reszelt sajttal elkeverjük. A csirkemellet apróra kockázzuk, ezt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű