- 2 levelestészta,
- 10 szelet bacon,
- ketchup,
- reszelt sajt,
- 1 camembert sajt,
- bazsalikom,
- 1 tojás,
- szezámmag,
A baconös csavart első lépéseként egy serpenyőben alaposan lepirítjuk a felkockázott bacont egy evőkanálnyi olívaolajon.
Lisztezett felületen kinyújtjuk a bolti leveles tésztát, majd egy nagy, kör alakú formával (nagyobb tortaforma, keverőtál, serpenyőfedő) kiszúrjuk a közepét. (A leeső darabokat se dobjuk ki! Készíthetünk belőle sajtos stanglit a partira.) Az így kapott kör alakot még alaposan kinyújtjuk, ügyelve arra, hogy megtartsa a kerek formát. Ennek a közepére helyezzük a camembert-t.
A camembert körül a tésztát körbekenjük a kechupps, reszelt sajtos, baconös kencével. Majd a másik leveles tésztát ugyanígy kinyújtjuk, kör alakot vágunk belőle, továbbnyújtjuk és ráhelyezzük a már megkent, camembert-es leveles tészta tetejére. A camembert körül ujjbegyeinkkel óvatosan lenyomkodjuk, hogy a tészta ne szakadjon ki.
A kör alak széleit villával benyomkodjuk, majd egy késsel bevagdossuk a camembert szélétől a villával lenyomkodott végéig. A bevagdosást az egész kör alakon elvégezzük. Az így kapott csíkokat megcsavarjuk.
A tetejét lekenjük egy felvert tojással, majd megszórjuk szezámmaggal és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe 15-17 percre.
Mikor megsült, a camembert-nél levágjuk a leveles tészta tetejét egy késsel, letépünk egy baconös csavartat, beletunkoljuk a folyós, megolvadt camembert-be, és indulhat a buli!
1. A gombákat megmossuk és leszárazzuk. Egy kiskanállal kicsit kikaparjuk a belsejüket, hogy több töltelék beleférjen, a külsejüket megkenjük kevés olívaolajjal és egy sütőlemezre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1/2 kelkáp. sós vízben puhára főzünk, azután lecsorgatjuk, cikkekre vágjuk, megforgatjuk 2 habart tojásban, 15 dk. zsemlyemorzsában, sózzuk és forró vízben kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFogj egy éles kést és aprítsd gyufaszál vastagságúra a zellert, miután megpucoltad. Ez talán a legnagyobb kihívás, amivel meg kell küzdened ennek az előételnek elkészítése közben....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a tölteléket. A megtiszított és apróra vágott hagymát a zsiradékon megdinszteljük a préselt fokhagymával együtt, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Kics...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű