- 2 levelestészta,
- 10 szelet bacon,
- ketchup,
- reszelt sajt,
- 1 camembert sajt,
- bazsalikom,
- 1 tojás,
- szezámmag,
A baconös csavart első lépéseként egy serpenyőben alaposan lepirítjuk a felkockázott bacont egy evőkanálnyi olívaolajon.
Lisztezett felületen kinyújtjuk a bolti leveles tésztát, majd egy nagy, kör alakú formával (nagyobb tortaforma, keverőtál, serpenyőfedő) kiszúrjuk a közepét. (A leeső darabokat se dobjuk ki! Készíthetünk belőle sajtos stanglit a partira.) Az így kapott kör alakot még alaposan kinyújtjuk, ügyelve arra, hogy megtartsa a kerek formát. Ennek a közepére helyezzük a camembert-t.
A camembert körül a tésztát körbekenjük a kechupps, reszelt sajtos, baconös kencével. Majd a másik leveles tésztát ugyanígy kinyújtjuk, kör alakot vágunk belőle, továbbnyújtjuk és ráhelyezzük a már megkent, camembert-es leveles tészta tetejére. A camembert körül ujjbegyeinkkel óvatosan lenyomkodjuk, hogy a tészta ne szakadjon ki.
A kör alak széleit villával benyomkodjuk, majd egy késsel bevagdossuk a camembert szélétől a villával lenyomkodott végéig. A bevagdosást az egész kör alakon elvégezzük. Az így kapott csíkokat megcsavarjuk.
A tetejét lekenjük egy felvert tojással, majd megszórjuk szezámmaggal és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe 15-17 percre.
Mikor megsült, a camembert-nél levágjuk a leveles tészta tetejét egy késsel, letépünk egy baconös csavartat, beletunkoljuk a folyós, megolvadt camembert-be, és indulhat a buli!
A medvehagymát apróra vágjuk, hozzáadjuk a 2 tojást, és botmixerrel pépesítjük. Hozzáöntjük a tejet, olajat, lisztet, sót, és a szódabikarbonát. Folyamatos keverés közben az ásván...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát forró olajra dobom, majd az apróra vágott gombát, répát, fehérrépát megdinsztelem rajta. Felöntöm vízzel, majd mikor félig megfőtt a répa belerakom a zellerzöldet és a fű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA salátákat mossuk meg csepegtessük le, ha van saláta centrifugánk centrifugázzuk ki őket. A spárgát tisztítsuk, meg az alsó fás részeit távolítsuk el, mossuk meg és kötegbe fog...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: NehézA majonézhez a mustárt elkavarom a tojássárgájával, majd lassan hozzáadom az olajat folytonosan kavargatom. Botmixerrel a karfiolt pépesre dolgozom majd hozzáadom az apróra v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű