- 80 dkg libamáj,
- 30 dkg aszalt szilva,
- 15 szelet baconszalonna,
- 1 liter étolaj,
- Kalács,
A libamájat vágjuk kisebb darabokra, daráljunk rá borsot. Mindegyik szelet mellé tegyünk egy aszalt szilvát, majd göngyöljük fel a szalonnával.
Forrósítsuk fel az olajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a begöngyölt libamájat, majd közepes lángon mindkét oldalát süssük pirosra.
A lila hagymát apróra összevágjuk, és összekeverjük az összes többi hozzávalóval -kivéve a friss paprikát-, a lényeg, hogy a végén szép egynemű állagot kapjunk. A paprikák...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűHúst a máj nélkül feltesszük hideg vizben főni. Ha felforrt leszedjük a habját, majd beleteszzük zöldségeket és füszereket. Lassú tűzön, épp csak gyöngyözve főzzük amíg minden meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a többi száraz alapanyagot és a tojásokat, majd az olajat. A tejet meglangyosítjuk, hozzáöntjük és csomómentesre keverjük, majd a vizet is ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenótot vágd nagyon apróra, öntsd egy nagy tálba. Add hozzá a pankómorzsát, a sajtokat, a zúzott fokhagymát és a tojásokat is. Keverd össze alaposan. Ha nem elég ragadós, tegyé...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű