- 0,70 kg libamáj,
- 0,25 l főzőtejszín,
- 0,05 kg zselatin,
- só,
- majoránna,
- őrölt feketebors,
- 0,05 l tokaji bor,
- 0,02 l konyak,
- 0,20 kg lekvár,
A libamájat egy centis kockákra vágjuk, beletesszük egy tálba, majd hozzáadjuk a tejszínt, a zselatint, a fűszereket, a bort és a konyakot. Ezeket összekeverjük, és egy alufóliával kibélelt, olajozott őzgerincformába öntjük. A tetejét egyenletesen elsimítjuk.
Előmelegített sütőben 160 fokon egy órán keresztül sütjük. Majd, amikor kihűlt, a hűtőben kidermesztjük. A formából és az alufóliából kivéve felszeleteljük, végül lekvárral és pirítóssal tálaljuk, gyümölcsökkel díszítjük.
8 db szép nagy paradicsom közepébe töltünk: 30 dkg darált sertéshúst, 10dkg rizst, pertr. zöldet, 1 tojást sót borst, összekeverünk. Tűzálló tálban leöntjük 2 dl tejfellel és sütőb...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA bacont felszeleteljük és kiolvasztjuk. A kolbászhúst a fűszerekkel, az apróra vágott zsályával, az áttört fokhagymával, valamint a bacon kockákkal összegyúrjuk. Vastagabb henger...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű6 darab szufléformát olajozzunk ki vékonyan, majd tegyük félre, amíg elkészítjük a belevalókat. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy serpenyőben pár csepp olajon megpirítunk 10...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDie Birnen schälen, entkernen und in Spalten schneiden. Mit dem Zitronensaft beträufeln. Die Kokosflocken mit dem geschroteten Pfeffer mischen, das Eiweiß leicht verschlagen. Die...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű