menu

Családireceptkönyv.hu

Libamáj terrine


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 0,70 kg libamáj,
- 0,25 l főzőtejszín,
- 0,05 kg zselatin,
- só,
- majoránna,
- őrölt feketebors,
- 0,05 l tokaji bor,
- 0,02 l konyak,
- 0,20 kg lekvár,

Elkészítés:


A libamájat egy centis kockákra vágjuk, beletesszük egy tálba, majd hozzáadjuk a tejszínt, a zselatint, a fűszereket, a bort és a konyakot. Ezeket összekeverjük, és egy alufóliával kibélelt, olajozott őzgerincformába öntjük. A tetejét egyenletesen elsimítjuk.
Előmelegített sütőben 160 fokon egy órán keresztül sütjük. Majd, amikor kihűlt, a hűtőben kidermesztjük. A formából és az alufóliából kivéve felszeleteljük, végül lekvárral és pirítóssal tálaljuk, gyümölcsökkel díszítjük.

Libamáj terrine

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Előételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Túró és sajt készítése
Túró és sajt készítése

1 liter joghurtot vagy aludttejet lassan melegítek egy evőkanál ecettel és a sóval, de nem forralom fel! Néha megkeverem. Amikor látom, hogy a tej kicsapódott, konyharuhával kibél...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kakukkfüves paradicsommal sült feta
Kakukkfüves paradicsommal sült feta

A sajtot vágjuk közepesen vastag szeletekre, helyezzük tűzálló tálba. Karikázzuk rá a paradicsomokat, szórjuk meg a kakukkfűvel, locsoljuk meg olívaolajjal. 230 °C-ra melegített sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsolt
Croque monsieur - a francia melegszendvics
Croque monsieur - a francia melegszendvics

3 dkg vajat felolvasztunk, megfuttatjuk benne a lisztet, majd tejjel felöntve sűrűre főzzük, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A tűzről levéve hagyjuk hűlni. A kenyerek...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ibolya
Spenót rolád friss sajttal
Spenót rolád friss sajttal

Spenót rolád friss sajttal,vörösboros eper öntettel A spenót leveleket alaposan megmosom, majd a leveleken maradt víz cseppekkel megpárolom, ez csak néhány perc, közben a tojáso...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk