Családireceptkönyv.hu

Libamáj terrine


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 0,70 kg libamáj,
- 0,25 l főzőtejszín,
- 0,05 kg zselatin,
- só,
- majoránna,
- őrölt feketebors,
- 0,05 l tokaji bor,
- 0,02 l konyak,
- 0,20 kg lekvár,

Elkészítés:


A libamájat egy centis kockákra vágjuk, beletesszük egy tálba, majd hozzáadjuk a tejszínt, a zselatint, a fűszereket, a bort és a konyakot. Ezeket összekeverjük, és egy alufóliával kibélelt, olajozott őzgerincformába öntjük. A tetejét egyenletesen elsimítjuk.
Előmelegített sütőben 160 fokon egy órán keresztül sütjük. Majd, amikor kihűlt, a hűtőben kidermesztjük. A formából és az alufóliából kivéve felszeleteljük, végül lekvárral és pirítóssal tálaljuk, gyümölcsökkel díszítjük.

Libamáj terrine

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Előételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kitti
Baconbe göngyölt spárga fokhagymás mártogatóssal
Baconbe göngyölt spárga fokhagymás mártogatóssal

◾️A spárgákat a síp alatt megtisztítjuk, a végét ami fás lehet, levágjuk. ◾️Baconszelettel spirál alakban betekerjük. ◾️180 fokon az előmelegített sütőben a bacon pirulásáig sü...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Gomba pástétom
Gomba pástétom

16 dg. tisztított gombát apró metéltre vágunk, 2 dk. vajon megpároljuk, 1 tejbe áztatott, kinyomott zsemlyét átörünk a gombához adjuk 4 tojás sárgájával, egy késhegy pástétom fűsze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirke párizsi
Csirke párizsi

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Andrea
Sajtgolyó villámgyorsan
Sajtgolyó villámgyorsan

A vizet összekeverjük a vajjal és a sóval. Felforraljuk, majd belefőzzük a lisztet. Ha kicsit kihűlt, belereszeljük a sajtot és hozzáadjuk a tojást. Vizes kézzel kis golyókat form...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk