menu

Családireceptkönyv.hu

Libamáj terrine


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 0,70 kg libamáj,
- 0,25 l főzőtejszín,
- 0,05 kg zselatin,
- só,
- majoránna,
- őrölt feketebors,
- 0,05 l tokaji bor,
- 0,02 l konyak,
- 0,20 kg lekvár,

Elkészítés:


A libamájat egy centis kockákra vágjuk, beletesszük egy tálba, majd hozzáadjuk a tejszínt, a zselatint, a fűszereket, a bort és a konyakot. Ezeket összekeverjük, és egy alufóliával kibélelt, olajozott őzgerincformába öntjük. A tetejét egyenletesen elsimítjuk.
Előmelegített sütőben 160 fokon egy órán keresztül sütjük. Majd, amikor kihűlt, a hűtőben kidermesztjük. A formából és az alufóliából kivéve felszeleteljük, végül lekvárral és pirítóssal tálaljuk, gyümölcsökkel díszítjük.

Libamáj terrine

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Előételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar tojástekercs szalámival
tojástekercs szalámival

A sütőt melegítsük elő 180 fokra alsó-felső sütéssel. A paprikát és petrezselyemzöldet vágjuk apróra. A sajtot reszeljük le. A tokásokat üssük le, majd verjük fel. Adjuk hozz...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Majonézes hagymás burgonya saláta. / Szoky konyhája
Majonézes hagymás burgonya saláta. / Szoky konyhája

A burgonyát megmossuk, megfőzzük, leszűrjük, megpucoljuk és vágül felkarikázzuk. Megtisztítjuk a hagymákat, cikkekre szeleteljük és a burgonyához adjuk. Elkeverjük a vizet a sóval...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Krémes mártogatós
Krémes mártogatós

A krémsajtot, cottage cheese-zel és zúzott fokhagymával alaposan elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk. Apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Hűtőbe tesszük 30 perce, hogy összeérje...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Párolt karotta tejfölös vajas morzsával
Párolt karotta tejfölös vajas morzsával

A karottákat megtisztítjuk, és egészben hagyjuk, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk, a zsemlemorzsát átszitáljuk. A karottákat sós vízben puhára fozzük. Közben az olvasztott vajba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk