- 150 g cukor,
- 6 tojás,
- 2 cs. vaníliás cukor,
- 1 tk. reszelt citromhéj,
- 1 l tej,
- 2 ek. vaníliás pudingpor,
A tejet feltesszük forrni. A tojásfehérjékből 50 g cukorral és 1 tasak vaníliás cukorral kemény habot vetünk. Mikor a tej felfőtt, kisebbre vesszük a lángot és egy kanállal beleszaggatjuk a habgaluskákat. Lasú tűzön főzzük 3 percig, majd óvatosan megforgatjuk a galuskákat, de vigyázzunk, hogy ne törjenek meg, 2 percig főzzük. A habgaluskákat egy tálba tesszük.
A tejet levesszük a tűzhelyről. A tojássárgáját a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, a pudingporral és a citromhéjjal habosra kavarjuk, majd adunk hozzá 5 – 6 evőkanál meleg tejet és folyamatosan kavargatjuk. Az edényben lévő tejhez öntjük, de közben kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Addig főzzük így, amíg kissé besűrűsödik. A habgaluskákat a vaníliás öntettel együtt tálaljuk.
Egy nagyobb lábasba öntjük a tejet. Hozzáadjuk a rizst, a vaníliás cukrot és feltesszük főni. Néha-néha megkeverjük. Amikor a rizs puhára főtt, belekeverjük a vajat. Így főzzük még...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn mártogattam a végén, és nem ecsettel kentem le. Kevesebb víz elég lett volna hozzá az aromákhoz. Eritritbe forgattam, Diawell sütőliszttel és édesítővel készítettem. Egy tál...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A joghurtot habverővel jól felverjük, hozzáadjuk az eritritet/xilitet, 2 db citrom kifacsart levét, 1 db citrom lereszelt héját. (63 g citromban 1 g fruktóz van) 2. Jól elkever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtej, dara vaniliáscukor,cukor főzni, hűteni. Hozzá túró, tojás kivajazok egy tepsit, vizes kézzel gombócot formálni közepes hőfokon 15-20 perc Megszórni morzsa, tejföl
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz