- 150 g cukor,
- 6 tojás,
- 2 cs. vaníliás cukor,
- 1 tk. reszelt citromhéj,
- 1 l tej,
- 2 ek. vaníliás pudingpor,
A tejet feltesszük forrni. A tojásfehérjékből 50 g cukorral és 1 tasak vaníliás cukorral kemény habot vetünk. Mikor a tej felfőtt, kisebbre vesszük a lángot és egy kanállal beleszaggatjuk a habgaluskákat. Lasú tűzön főzzük 3 percig, majd óvatosan megforgatjuk a galuskákat, de vigyázzunk, hogy ne törjenek meg, 2 percig főzzük. A habgaluskákat egy tálba tesszük.
A tejet levesszük a tűzhelyről. A tojássárgáját a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, a pudingporral és a citromhéjjal habosra kavarjuk, majd adunk hozzá 5 – 6 evőkanál meleg tejet és folyamatosan kavargatjuk. Az edényben lévő tejhez öntjük, de közben kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Addig főzzük így, amíg kissé besűrűsödik. A habgaluskákat a vaníliás öntettel együtt tálaljuk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,4 lapot sodrunk belőle.Sütőpapírral bélelte tepsiben sütjük meg őket. (Amikor kezd a tészta széle színt kapni, akkor már jó) A tejben elkeverj...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA kiflit felkarikázzuk és 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megpirítjuk. Összekeverjük a langyos tejet a mákkal, porcukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElőkészítés: Az epret megmossuk, néhány epret félreteszünk a szárával együtt. A maradék epret megtisztítjuk, és kis darabokra vágjuk. A sütőformát (a dobozban található) a leírás...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA krémhez összefőzünk 1/2 liter tejet, 20 dkg cukrot és 2 csomag vaníliás pudingot, majd hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé vesszük. Az egyiket kinyújtj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű