25 dkg cukrozott tetejű babapiskóta
0,5 l tejföl
0,5 l tejszín (pl. Hulala)
2 db citrom
8 evőkanál cukor
1 cs. vaníliacukor
1 cs. expressz zselatin (Dr.Oetker) 20 g
A tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral, belekeverünk 1 citrom reszelt héját és 1,5 citrom levét.
A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a zselatint, majd óvatosan belekavartjuk a citromos krémbe.
Egy tál alját kirakjuk babapiskótával, rákenjük a krém felét, majd ismét egy sor babapiskóta jön és a tetejére simítjuk a maradék citromos krémet. Citromgerezdekkel, babapiskótával és levelekkel díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A krémhez fél liter tejben 2 ek cukorral megfőzünk 1 csomag pudingot. Én most fehércsokisat főztem. Félig kihűlt állapotban kenjük a piskótára. Utána tetszőleges gyümölcsökkel dís...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztben elkeverjük a sütőport, majd a többi hozzávalóval (szoba-hőmérsékletű) tésztát gyúrunk. Közepes tepsi hátán három egyforma vékony lapot sütünk (én 21x32 cm t...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait összegyúrjuk.A tészta egyik felét tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk. A reszelt almát ízesítjük vanilliás cukorral, mazsolával és fahéjjal. Állni hagyjuk kic...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű