25 dkg cukrozott tetejű babapiskóta
0,5 l tejföl
0,5 l tejszín (pl. Hulala)
2 db citrom
8 evőkanál cukor
1 cs. vaníliacukor
1 cs. expressz zselatin (Dr.Oetker) 20 g
A tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral, belekeverünk 1 citrom reszelt héját és 1,5 citrom levét.
A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a zselatint, majd óvatosan belekavartjuk a citromos krémbe.
Egy tál alját kirakjuk babapiskótával, rákenjük a krém felét, majd ismét egy sor babapiskóta jön és a tetejére simítjuk a maradék citromos krémet. Citromgerezdekkel, babapiskótával és levelekkel díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Krém: ½ liter vizbe elkeverek 4 zacskó sima pudingport, ½ liter vizet felteszek forralni nagyobb lábosba. Míg felforr a víz 9 tojás fehérjét 1 vaníliás cukorral kemény habbá verek...
Elkészítési idő:A tojásokból 2 db piskótát sütünk./2 db 4 tojásos/ Az egyik piskóta sárga legyen, a másik barna / ezt kakaóval készítsük el/. A kihűlt piskótákból - pogácsa szaggatóval - korongo...
Elkészítési idő:◾️A sütőt 180°-ra előmelegítjük. ◾️A tojásokat szétválasztjuk. ◾️A fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk az édesítőszert és a tojások sárgáját is egyenként. ◾️A kakaóport és a...
Elkészítési idő: 45 perc