0.5 kg tehéntúró
3 db tojás
70 g búzadara
1 csipet só
1 késhegynyi szódabikarbóna
20 g vaniliáscukor
20 dkg zsemlemorzsa
2 ek napraforgó olaj (a zsemlemorzsa pirításához)
5 dkg porcukor (a tálaláshoz)
1 dl tejföl
fahéj
A túrót jól összedolgozzuk a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ezt követően hozzáadjuk a masszához.
1-2 órán át állni hagyjuk a hűtőben, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle.
Bő, forrásban lévő vízben kb. 15 percig főzzük, végül meghempergetjük a már elkészített pirított darában vagy zsemlemorzsában. Porcukorral , fahéjjal meghintve, tejföllel kínáljuk.
Ha sütő: Jénai gombóc leönt
4 dl tejföl
1 tojás 5 dkg cukor
citromhéj
180 fok 20-30 perc
A piskóta hozzávalóit felezni ,egyhez a kakaót,másikhoz a diót adni és megsütni. 180 fok 15 - 20 perc. 20 x 36 cm tepsi. Krém:tej, liszt főzni ,hűteni. Cukor,vaj kikeverni. A kett...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyúr Pici kifliket formáz 180-200 fokon kisüt Vaníliás cukorban meghemperget
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesElkészítési módszer A zselatint feloldjuk 3 evőkanál hideg vízben, hagyjuk egy pillanatra megduzzadni. A cukrot és a kakaót szitáljuk egy serpenyőbe, adjuk hozzá a vajat és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű