0.5 kg tehéntúró
3 db tojás
70 g búzadara
1 csipet só
1 késhegynyi szódabikarbóna
20 g vaniliáscukor
20 dkg zsemlemorzsa
2 ek napraforgó olaj (a zsemlemorzsa pirításához)
5 dkg porcukor (a tálaláshoz)
1 dl tejföl
fahéj
A túrót jól összedolgozzuk a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ezt követően hozzáadjuk a masszához.
1-2 órán át állni hagyjuk a hűtőben, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle.
Bő, forrásban lévő vízben kb. 15 percig főzzük, végül meghempergetjük a már elkészített pirított darában vagy zsemlemorzsában. Porcukorral , fahéjjal meghintve, tejföllel kínáljuk.
Ha sütő: Jénai gombóc leönt
4 dl tejföl
1 tojás 5 dkg cukor
citromhéj
180 fok 20-30 perc
Keverjük a liszthez a sütőpor. A tojás sárgáját és fehérjét válasszuk szét, majd a sárgáját, a vajat, a vaníliás cukrot, a sütőport, a porcukrot és a tejet keverjük a liszthez. R...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVerd fel a tojásokat, majd gyúrd hozzájuk egyenként az összes többi hozzávalót. A keksz tésztáját két zsírpapír között kb. fél centiméter vastagságúra nyújtsd ki. A felső zsírpapí...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: NehézA tejet felforraljuk a kókuszreszelékkel. A lisztet összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a kókuszos tejhez. Ismét felforraljuk, és addig keverjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egyneműre keverjük. Egy serpenyőben kókuszzsírt forrósítunk, és kisméretű, vastagabb palacsintákat sütünk benne. Sütőlapáttal lehet óvatosan megfordítani. Melegen tá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes