Családireceptkönyv.hu

Máglyarakás


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


5 nagy alma kimagozva, vékony szeletekre vágni, citromlével meglocsolni, héját belereszelni, 5 dkg mazsola bele, 6 kiflit meglocsolni 3 dl tejjel. Habosra keverni 4 tojás sárgáját, 15 dkg cukorral, vaníliával.

Elkészítés:


Öntsük a kiflire. Majd a massza felét simítsuk, kivajazott tepsibe. Egyengessük l rajta az almát, hintsük meg fahéjjal, rakjuk rá a kifli és a massza másik felét.
Süssük 180 fokon 20 percig. 4 tojás habját keményre verjük, pirosra sütjük. Evőkanállal adagolunk rá porcukrot.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bartha
Sütés nélküli csokoládétorta
Sütés nélküli csokoládétorta

Az egész kekszeket alaposan ledaráljuk, majd olvasztott vajat adunk hozzá és szép sima masszává dolgozzuk.A masszát egy kisméretű kb. 16 cm tortaforma aljára nyomkodjuk és egy órát...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Fényes csokimáz mézeskalács sütihez
Fényes csokimáz mézeskalács sütihez

Elkészítési módszer A zselatint feloldjuk 3 evőkanál hideg vízben, hagyjuk egy pillanatra megduzzadni. A cukrot és a kakaót szitáljuk egy serpenyőbe, adjuk hozzá a vajat és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Csörögefánk
Csörögefánk

1. Egy keverőtálba mérjük a lisztet, a sót, a sütőport és a porcukrot. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a rumot, a puha vajat és a tejfölt. Az egészet addig keverjük dagasztókarral, amí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kávés panna cotta - sós karamellel
Kávés panna cotta - sós karamellel

Panna cotta A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt a tejjel, kávéval, és cukorral felfőzzük, kb. 1 percig főzzük, majd levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a vanília...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk