- 5 ek. tejszín
- 5 dkg kristálycukor
- 10 dkg dió, mandula, mogyoró
- 3 dkg liszt
- 5 dkg narancshéj
- 5 dkg vaj
- 300 g csokoládé a bevonáshoz
- 2 ek. olaj
A diót, a mandulát és a mogyorót durvára törjük, majd a cukrozott narancshéjat apró darabokra vágjuk. Egy kis lábosban takaréklángon kevergetve összeolvasztjuk a vajat, a tejszínt meg a cukrot, és ha már egymásba kavarodnak, erősítünk a lángon. A keveréket felforraljuk és azonnal le is vesszük a tűzről. Fakanállal beledolgozzuk a diót, mogyorót, mandulát és a narancshéjat. A tészta ezzel készen van. A tepsibe 5 cm távolságra teáskanálnyi halmokat teszünk és ellapítjuk őket. 175°C megsütjük. Amikor kivesszük, hagyjuk hűlni, mert melegen még nagyon képlékeny és nem tudunk vele dolgozni. Figyelem! Folyamatosan kövessük szemmel a sütést, mert fél perc alatt képes megégni a moszkauer! Felolvasszuk a csokoládét, de ne teljesen. Kb. tejföl sűrűségű csokoládéra, van szükségünk. A moszkauerek alját egyenként belemártjuk a csokiba, és villával becsíkozzuk. Fejjel lefelé egy tálcán hagyjuk a csokoládét megkötni.
Aki szereti, készíthet csokoládékrémet is. Így két moszkauert össze lehet ragasztani vele.
A Túróba citromhéj és cukor, (nádcukor ) van összekeverve. A z Élesztőt egy tejben cukorral felfuttatjuk,Összekeverjük az összes hozzávalóval. Jól begyúrjuk...hadd "izzadjon " a p...
Elkészítési idő:Preheat the oven to 350 degrees and line an 8 inch square with foil and coat lightly with cooking spray. Melt the chocolate in a bowl over a sauce pan of simmering water. Let it c...
Elkészítési idő: 30 pA 30 dkg lisztet keverjük össze a sóval, a vaníliával és a nyírfacukor porral. Morzsoljuk el a vajjal (forgókéses robotgépben könnyebb). Gyors mozdulatokkal dolgozzuk bele a tojást...
Elkészítési idő: