- 5 ek. tejszín
- 5 dkg kristálycukor
- 10 dkg dió, mandula, mogyoró
- 3 dkg liszt
- 5 dkg narancshéj
- 5 dkg vaj
- 300 g csokoládé a bevonáshoz
- 2 ek. olaj
A diót, a mandulát és a mogyorót durvára törjük, majd a cukrozott narancshéjat apró darabokra vágjuk. Egy kis lábosban takaréklángon kevergetve összeolvasztjuk a vajat, a tejszínt meg a cukrot, és ha már egymásba kavarodnak, erősítünk a lángon. A keveréket felforraljuk és azonnal le is vesszük a tűzről. Fakanállal beledolgozzuk a diót, mogyorót, mandulát és a narancshéjat. A tészta ezzel készen van. A tepsibe 5 cm távolságra teáskanálnyi halmokat teszünk és ellapítjuk őket. 175°C megsütjük. Amikor kivesszük, hagyjuk hűlni, mert melegen még nagyon képlékeny és nem tudunk vele dolgozni. Figyelem! Folyamatosan kövessük szemmel a sütést, mert fél perc alatt képes megégni a moszkauer! Felolvasszuk a csokoládét, de ne teljesen. Kb. tejföl sűrűségű csokoládéra, van szükségünk. A moszkauerek alját egyenként belemártjuk a csokiba, és villával becsíkozzuk. Fejjel lefelé egy tálcán hagyjuk a csokoládét megkötni.
Aki szereti, készíthet csokoládékrémet is. Így két moszkauert össze lehet ragasztani vele.
Elkészítés: A tésztához a liszthez keverjük hozzá a szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a margarint, és az ujjbegyünkkel morzsoljuk össze. Ezután keverjük hozzá a porcukrot és a kaka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral jó habosra kikeverjük.Hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport a tejjel váltogatva, végül a kókuszreszeléket. Kivajazott tepsibe öntjük a masszát és előmeleg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a villával összetört gyümölcsöt. Erősen összekeverjük, végül beleforgatjuk a felvert tejszínhabot. Mély üvegtányé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy fél bögre langyos tejben elkeverünk egy mokkáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Ezután a tészta hozzávalóival kézzel vagy géppel lágy tésztává...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű