Családireceptkönyv.hu

Parmezános-fokhagymás sült burgonya


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók
- 2 főre,
- 500 g parázsburgonya,
- 50 g vaj (olvasztott),
- 50 g sajt - parmezán,
- 10 g fokhagymapor

Elkészítés:


A sütőt melegítsd elő 200 C-ra.
A parázsburgonyákat alaposan mosd meg, és vágd őket félbe.
A sütőlemezen kend el az olvasztott vajat.
Egyenletesen szórd szét rajta a parmezánt, majd a fokhagymaport.
A vágott felükkel lefelé tedd a parmezánra a burgonyát.
A 200 C-ra előmelegített sütőben légkeverés nélkül kb. 35 perc alatt süsd készre.

Parmezános-fokhagymás sült burgonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Tarajos burgonya
Tarajos burgonya

A fokhagymát megtisztítjuk, és belenyomjuk a tejszínbe. A füstölt sajtot is hozzáreszeljük. Bevagdossuk a burgonyákat, hogy "tarajos" legyen a teteje, minél mélyebben vágjuk, anná...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
Rántott sült paprika
Rántott sült paprika

1. A paprikákat száraz tepsibe tesszük, és 200 fokon addig sütjük, míg itt-ott fekete kezd lenni a héja, jól felpúposodik, majd leszedjük a héját, és hűlni hagyjuk. 2. Lisztbe,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Párolt vöröskáposzta
Párolt vöröskáposzta

1. A káposztát lereszeltem, megszórtam egész köménymaggal és megsóztam, így állt 15 percig. 2. Az almát meghámoztam, kimagoztam és lereszeltem. 3. A vöröshagymát is megpucolt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Petra
Nokedli
Nokedli

Vizet, lisztet, sót és tojást összegyúrom, hogy laza állagú legyen, majd forró sós vízbe beleszaggatom, akkor készül el ha az összes feljön a víz tetejére.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk