Hozzávalók
- 2 főre,
- 500 g parázsburgonya,
- 50 g vaj (olvasztott),
- 50 g sajt - parmezán,
- 10 g fokhagymapor
A sütőt melegítsd elő 200 C-ra.
A parázsburgonyákat alaposan mosd meg, és vágd őket félbe.
A sütőlemezen kend el az olvasztott vajat.
Egyenletesen szórd szét rajta a parmezánt, majd a fokhagymaport.
A vágott felükkel lefelé tedd a parmezánra a burgonyát.
A 200 C-ra előmelegített sütőben légkeverés nélkül kb. 35 perc alatt süsd készre.
A krumplit héjában félig megfőzzük, majd megtisztítjuk. Tetszés szerinti nagyságúra daraboljuk, és forró olajban aranysárgára sütjük. Még forrón, ahogy kiszedjük az olajból,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk, majd kockára vágva, bő vízben puhára főzzük. Vajjal, sajtkrémmel tejföllel, sóval és borssal krémes állagú pürévé törjük. Főzzük a burgonyát nagyon puhá...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA vajat felolvasztjuk, és megpároljuk benne a kukoricát, csipet sót szórunk rá. Rákanalazzuk a csicserikonzervet, és egykicsit összemelegítjük. Aprított petrezselyemmel ízesítjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük,kisebb gombócokat formázunk. Egy tálcára rakjuk,majd egyenként lisztbe forgatjuk és forró olajban aranysárgára sütjük. Nálunk általában a húsos...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű