menu

Családireceptkönyv.hu

Parmezános-fokhagymas sült burgonya


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók
- 2 főre,
- 500 g parázsburgonya,
- 50 g vaj (olvasztott),
- 50 g sajt - parmezán,
- 10 g fokhagymapor

Elkészítés:


A sütőt melegítsd elő 200 C-ra.
A parázsburgonyákat alaposan mosd meg, és vágd őket félbe.
A sütőlemezen kend el az olvasztott vajat.
Egyenletesen szórd szét rajta a parmezánt, majd a fokhagymaport.
A vágott felükkel lefelé tedd a parmezánra a burgonyát.
A 200 C-ra előmelegített sütőben légkeverés nélkül kb. 35 perc alatt süsd készre.

Parmezános-fokhagymas sült burgonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Patate all 'alloro - krumpli
Patate all 'alloro - krumpli

A krumplit megmossuk (ha nem nagyon masszív a héja, maradhat rajta), hosszában félbevágjuk. Megszúrjuk a húshoz használt fűszeres sóval a vágott felületeket. Az egyik feleket bete...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás petrezselymes krumpli
Fokhagymás petrezselymes krumpli

A megmosott, kockára vágott krumplit megfőzzük enyhén sós vízben. Amíg a krumpli fő, összevágjuk a petrezselymet. Megfonnyasztjuk a forró margarinon, amibe a fokhagymát is beleresz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Burgonya bundában
Burgonya bundában

1. A burgonyát meghámozzuk és kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. 2. Kb. 3 evőkanál lisztből, a tojásokból és a tejből sóval, vegetával és az apróra vágott petrezselyemmel sűrű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsolt
Tökéletes sült krumpli
Tökéletes sült krumpli

A burgonyát héjastól alaposan megmossuk és rusztikus, vaskos cikkekre vágjuk. Lábosba dobjuk és annyi forró vízzel felöntjük, hogy épp ellepje, majd megsózzuk. Forrástól számítva 2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk