- 70 dkg finomliszt
- 1 cs. sütőpor
- 2 tk. só
- 50 dkg margarin
- 12 evőkanál víz
- 2 evőkanál 20 %-os ecet
Tetejére
- tojás
- reszelt trappista sajt
A lisztet elkevertem a sütőporral, gyúródeszkára szitáltam, majd hozzáadtam a sót.
Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzel elkevert ecettel együtt egynemű tésztává állítottam össze.
Letakarva egy éjszakán át pihenni hagytam.
Másnap félujjnyi vastagra kinyújtottam, megkentem enyhén felvert tojással és megszórtam reszelt sajttal.
Derelyemetszővel rudakra szabtam, majd előmelegített, 180 fokos sütőben bő negyedóra alatt készre sütöttem.
A tejet a vajjal és a sóval melegítjük, amíg a vaj el nem olvad. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, addig kevergetjük, amíg a massza el nem válik az edény falától...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A lilahagymát a lehető legapróbbra, a kolbászt nagyon kis kockákra vágom, a túrót szétmorzsolom. Összekeverem a lisztet, a porélesztőt, a fűszerolajat, a sót, a túrót,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejfölös tejben felfuttatjuk az élesztőt (picit habos lesz a teteje). Ebben elkeverjük a többi hozzávalót és a legvégén a liszttel összedolgozzuk. Nem kelesztjük, hane...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű60 dkg lisztet 15 dkg baromfizsírral elmorzsolunk. Hozzáadunk 2 dl langyos tejben megfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg főtt áttört burgonyát, 3 kávéskanál sót, borsot, majorannát...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz