Családireceptkönyv.hu

Sajtos rúd – nagyon finom


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 20 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 70 dkg finomliszt
- 1 cs. sütőpor
- 2 tk. só
- 50 dkg margarin
- 12 evőkanál víz
- 2 evőkanál 20 %-os ecet
Tetejére
- tojás
- reszelt trappista sajt

Elkészítés:


A lisztet elkevertem a sütőporral, gyúródeszkára szitáltam, majd hozzáadtam a sót.
Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzel elkevert ecettel együtt egynemű tésztává állítottam össze.
Letakarva egy éjszakán át pihenni hagytam.
Másnap félujjnyi vastagra kinyújtottam, megkentem enyhén felvert tojással és megszórtam reszelt sajttal.
Derelyemetszővel rudakra szabtam, majd előmelegített, 180 fokos sütőben bő negyedóra alatt készre sütöttem.

Sajtos rúd – nagyon finom

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ágnes
Rózsika fehérboros pogácsája
Rózsika fehérboros pogácsája

A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk (a tej langyos legyen) majd a hozzávalókkal összegyúrjuk. Ne legyen kemény a tészta! rétes tészta állagú legyen . Majd 20-percig a gyúró d...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sós teasütemény Varga Gábortól
Sós teasütemény Varga Gábortól

Az összes összetevőt egy tálba tesszük, és egyneműre gyúrjuk a tésztát. Ne tévesszen meg minket, ha a tészta nagyon kemény. Ilyennek kell lennie. Akár kivehetjük az asztalra is a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Böllér  pogácsa
Böllér pogácsa

A lisztet tálba öntöm, közepébe teszem a zsírt, a felfuttatott élesztőt, sót és a többi hozzávalóval együtt jól kidolgozom. Egy éjszakára (de legalább 5-6 órára) hűtőbe teszem. Lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk