menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos rúd – nagyon finom


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 20 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 70 dkg finomliszt
- 1 cs. sütőpor
- 2 tk. só
- 50 dkg margarin
- 12 evőkanál víz
- 2 evőkanál 20 %-os ecet
Tetejére
- tojás
- reszelt trappista sajt

Elkészítés:


A lisztet elkevertem a sütőporral, gyúródeszkára szitáltam, majd hozzáadtam a sót.
Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzel elkevert ecettel együtt egynemű tésztává állítottam össze.
Letakarva egy éjszakán át pihenni hagytam.
Másnap félujjnyi vastagra kinyújtottam, megkentem enyhén felvert tojással és megszórtam reszelt sajttal.
Derelyemetszővel rudakra szabtam, majd előmelegített, 180 fokos sütőben bő negyedóra alatt készre sütöttem.

Sajtos rúd – nagyon finom

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Sütőben sült sajtos túrófánk
Sütőben sült sajtos túrófánk

A tejet a vajjal és a sóval melegítjük, amíg a vaj el nem olvad. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, addig kevergetjük, amíg a massza el nem válik az edény falától...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Túrós-lilahagymás-kolbászos pogácsa
Túrós-lilahagymás-kolbászos pogácsa

Elkészítés: A lilahagymát a lehető legapróbbra, a kolbászt nagyon kis kockákra vágom, a túrót szétmorzsolom. Összekeverem a lisztet, a porélesztőt, a fűszerolajat, a sót, a túrót,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Kelesztés nélküli pogácsa
Kelesztés nélküli pogácsa

A langyos tejfölös tejben felfuttatjuk az élesztőt (picit habos lesz a teteje). Ebben elkeverjük a többi hozzávalót és a legvégén a liszttel összedolgozzuk. Nem kelesztjük, hane...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Leveles burgonyás pogácsa
Leveles burgonyás pogácsa

60 dkg lisztet 15 dkg baromfizsírral elmorzso­lunk. Hozzáadunk 2 dl langyos tejben megfuttatott 3 dkg élesz­tőt, 30 dkg főtt áttört burgonyát, 3 kávéskanál sót, borsot, majo­rannát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk