Családireceptkönyv.hu

Sonkával, sajttal és újhagymával töltött paprika


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 db tömlős krémsajt,
- 250 g juhtúró,
- 125 g vaj,
- 1 cs. újhagyma,
- 1 db parenyica (vagy más füstölt sajt),
- 10 szelet sonka,
- egész paprika a töltéshez,

Elkészítés:


A paprikákat megmossuk és kicsumázzuk. Ügyeljünk arra, hogy a paprika ne törjön vagy sérüljön meg.
Egy tálban összekeverjük a juhtúrót, a vajat és a krémsajtot, hozzáadjuk az apróra vágott parenyicát, újhagymát és a kockára vágott sonkát, végül a tölteléket alaposan elkeverjük.
Az elkészült tölteléket egy evőkanál segítségével beletöltjük a megtisztított és kicsumázott paprikába. Ügyeljünk arra, hogy a paprikába csak töltelék kerüljön, levegő és légbuborék ne.
A kész töltött paprikákat hűtőbe rakjuk, hogy a töltelék szépen megdermedjen.
A lehűlt töltött paprikákat éles késsel felszeleteljük, és ropogós péksüteménnyel tálaljuk.

Sonkával, sajttal és újhagymával töltött paprika

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Előételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Sonkatekercs
Sonkatekercs

A sajtkrémet a vajjal keverd habosra, majd add hozzá a majonézt, a mustárt és a tormát is. Ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal a masszát, majd kanalazd a gépsonkaszeletek köze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
CSIRKEMELL SONKA
CSIRKEMELL SONKA

A nyers csirkemellet felkockáztam, aprítóba tettem. Hozzátettem a házi füstölt szalonnát és pépesítettem. Belereszeltem a sajtot, sóztam, borsoztam, tettem bele egy gerezd fokhagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tökmagolajos-almás saláta
Tökmagolajos-almás saláta

Az almát és a sajtot kockákra vágjuk, a tökmagot lepirítjuk és az egészet összekeverjük ízlés szerint megsózzuk, meglocsoljuk tökmagolajjal és már ehetjük is:)

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Rántott töltött palacsinta
Rántott töltött palacsinta

Megsütjük a palacsintát (ezt nem taglalom, ki-ki úgy, ahogy szokta). A vajon megpirítjuk a sonkát, beletesszük az ízlés szerinti mennyiségű tormát. Borsozzuk, megszórjuk negyed ma...

Elkészítési idő: félóra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk