Családireceptkönyv.hu

Sonkával, sajttal és újhagymával töltött paprika


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 db tömlős krémsajt,
- 250 g juhtúró,
- 125 g vaj,
- 1 cs. újhagyma,
- 1 db parenyica (vagy más füstölt sajt),
- 10 szelet sonka,
- egész paprika a töltéshez,

Elkészítés:


A paprikákat megmossuk és kicsumázzuk. Ügyeljünk arra, hogy a paprika ne törjön vagy sérüljön meg.
Egy tálban összekeverjük a juhtúrót, a vajat és a krémsajtot, hozzáadjuk az apróra vágott parenyicát, újhagymát és a kockára vágott sonkát, végül a tölteléket alaposan elkeverjük.
Az elkészült tölteléket egy evőkanál segítségével beletöltjük a megtisztított és kicsumázott paprikába. Ügyeljünk arra, hogy a paprikába csak töltelék kerüljön, levegő és légbuborék ne.
A kész töltött paprikákat hűtőbe rakjuk, hogy a töltelék szépen megdermedjen.
A lehűlt töltött paprikákat éles késsel felszeleteljük, és ropogós péksüteménnyel tálaljuk.

Sonkával, sajttal és újhagymával töltött paprika

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Előételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bertalan
Libazsiros tojáskrém
Libazsiros tojáskrém

A zsirt felmelegitjük és megfonnyasztjuk benne az apróra vágott újhagymát,összezúzott fokhagymát és kihűtjük.A keményre főtt tojásokat apróra összedaraboljuk 4 darab sárgája kivéte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi foszlós sóskifli hozzávalói – 16 kiflihez
Házi foszlós sóskifli hozzávalói – 16 kiflihez

a tej felében cukorral megfuttatom az élesztőt, a másik fele tejbe beleteszem a margarint, a liszthez adom a sót, először az élesztős tejet öntöm a liszthez, majd a margarinos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Ranch öntet
Ranch öntet

Egy keverőedényben 3 rész olívaolajat, egy rész citromlevet, egy fél rész dijoni mustárt simára keverünk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az újhagymát megtisztítjuk, nagy...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Libamáj terrine
Libamáj terrine

A libamájat egy centis kockákra vágjuk, beletesszük egy tálba, majd hozzáadjuk a tejszínt, a zselatint, a fűszereket, a bort és a konyakot. Ezeket összekeverjük, és egy alufóliával...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk