- 1 db tömlős krémsajt,
- 250 g juhtúró,
- 125 g vaj,
- 1 cs. újhagyma,
- 1 db parenyica (vagy más füstölt sajt),
- 10 szelet sonka,
- egész paprika a töltéshez,
A paprikákat megmossuk és kicsumázzuk. Ügyeljünk arra, hogy a paprika ne törjön vagy sérüljön meg.
Egy tálban összekeverjük a juhtúrót, a vajat és a krémsajtot, hozzáadjuk az apróra vágott parenyicát, újhagymát és a kockára vágott sonkát, végül a tölteléket alaposan elkeverjük.
Az elkészült tölteléket egy evőkanál segítségével beletöltjük a megtisztított és kicsumázott paprikába. Ügyeljünk arra, hogy a paprikába csak töltelék kerüljön, levegő és légbuborék ne.
A kész töltött paprikákat hűtőbe rakjuk, hogy a töltelék szépen megdermedjen.
A lehűlt töltött paprikákat éles késsel felszeleteljük, és ropogós péksüteménnyel tálaljuk.
A zsirt felmelegitjük és megfonnyasztjuk benne az apróra vágott újhagymát,összezúzott fokhagymát és kihűtjük.A keményre főtt tojásokat apróra összedaraboljuk 4 darab sárgája kivéte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tej felében cukorral megfuttatom az élesztőt, a másik fele tejbe beleteszem a margarint, a liszthez adom a sót, először az élesztős tejet öntöm a liszthez, majd a margarinos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy keverőedényben 3 rész olívaolajat, egy rész citromlevet, egy fél rész dijoni mustárt simára keverünk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az újhagymát megtisztítjuk, nagy...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA libamájat egy centis kockákra vágjuk, beletesszük egy tálba, majd hozzáadjuk a tejszínt, a zselatint, a fűszereket, a bort és a konyakot. Ezeket összekeverjük, és egy alufóliával...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes