- 1 db tömlős krémsajt,
- 250 g juhtúró,
- 125 g vaj,
- 1 cs. újhagyma,
- 1 db parenyica (vagy más füstölt sajt),
- 10 szelet sonka,
- egész paprika a töltéshez,
A paprikákat megmossuk és kicsumázzuk. Ügyeljünk arra, hogy a paprika ne törjön vagy sérüljön meg.
Egy tálban összekeverjük a juhtúrót, a vajat és a krémsajtot, hozzáadjuk az apróra vágott parenyicát, újhagymát és a kockára vágott sonkát, végül a tölteléket alaposan elkeverjük.
Az elkészült tölteléket egy evőkanál segítségével beletöltjük a megtisztított és kicsumázott paprikába. Ügyeljünk arra, hogy a paprikába csak töltelék kerüljön, levegő és légbuborék ne.
A kész töltött paprikákat hűtőbe rakjuk, hogy a töltelék szépen megdermedjen.
A lehűlt töltött paprikákat éles késsel felszeleteljük, és ropogós péksüteménnyel tálaljuk.
A sajtokat 1-1 darab sütőpapírból gyűrt kis “fészekbe” ültetjük, körbe rakjuk a kockázott körtével, szeletelt bagettel. Őrlünk rá egy kevés borsot, szárított zöldfűszereket és megl...
Elkészítési idő: 1 óraA tojásokat feltesszük főni. Fontos, hogy hideg vízben induljon a főzés, így nem lesz a tojás sárgájának a külső része zöld. Kb. 15 percig forraljuk, utána hideg vízzel öblítsük l...
Elkészítési idő: 20 perc- kevés zsiradékot rakunk egy lábosba ha forró beleforgatjuk a felkockázott húst -hozzáadunk egy felapritott vöröshagymát, izesitjük sóval, kakukkfűvel,zöldpaprikával majd őrölt...
Elkészítési idő: 25