menu

Családireceptkönyv.hu

Sós perec


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 20 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
- 50 dkg liszt,
- 2 dl tej,
- 3 dkg élesztő,
- 1 tk. cukor,
- 2 tk. só,
- 1 dl olaj,
- 1 tojás a kenéshez,
A sós mázhoz:
- 3 kanál liszt,
- 1 kk só és annyi víz, hogy sűrű palacsinta tésztát kapjunk belőle,

Elkészítés:


Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval.
Duplájára kelesztjük, kis golyókat formálunk belőle, majd hosszú rudakat sodrunk belőle. Ezeket perec alakúra formáljuk, majd 200 fokon megsütjük.
Amikor piros kivesszük és ráöntjük a sós mázat.
Amikor ez kész, egy picit még visszatesszük a sütőbe, hogy a máz rászáradjon.

Sós perec

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csilis kukoricaropogós
Csilis kukoricaropogós

Kukoricadara és a chili megy a vízbe, kiöntöd valami formába, pl. tepsibe, hagyod megszilárdulni, csíkokra vágod és mehet a sütőbe. Vagy olajban is lehet, de ahhoz nekem nem volt t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nono
Isteni sajtos pogi (Orsitól)
Isteni sajtos pogi (Orsitól)

A lisztben elmorzsoljuk a margarint. Közben kovászt készítünk: a langyos tejbe beletesszük a 4 kockacukrot és elmorzsoljuk benne az élesztőt, majd megvárjuk míg felfut. A liszt köz...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Réteges tepertős pogácsa
Réteges tepertős pogácsa

Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. . A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a bort (ez elhagyható), majd a felfuttatott élesztőt és még an...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Réka
Zsuzsa-féle sajtos rúd
Zsuzsa-féle sajtos rúd

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk