Hozzávalók:
- 50 dkg liszt,
- 2 dl tej,
- 3 dkg élesztő,
- 1 tk. cukor,
- 2 tk. só,
- 1 dl olaj,
- 1 tojás a kenéshez,
A sós mázhoz:
- 3 kanál liszt,
- 1 kk só és annyi víz, hogy sűrű palacsinta tésztát kapjunk belőle,
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval.
Duplájára kelesztjük, kis golyókat formálunk belőle, majd hosszú rudakat sodrunk belőle. Ezeket perec alakúra formáljuk, majd 200 fokon megsütjük.
Amikor piros kivesszük és ráöntjük a sós mázat.
Amikor ez kész, egy picit még visszatesszük a sütőbe, hogy a máz rászáradjon.
Elkészítés: 1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk 5-10 perc alatt. A lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a tejfölt, majd a felfuttatott élesztős teje...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket, a sót és a sütőport összekeverjük. Belemorzsoljuk a vajat, a kihűtött, áttört burgonyát, a tojást, a tejfölt, a túrót, és jól összedolgozzuk. Pogácsa állagú tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymát vágjuk kis kockákra és dinszteljük meg az olajon. A langyos vízben keverjük el a cukrot, futtassuk fel benne az élesztőt. Az átszitált lisztet, gyúrjuk össze a sóval,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű