Hozzávalók:
- 50 dkg liszt,
- 2 dl tej,
- 3 dkg élesztő,
- 1 tk. cukor,
- 2 tk. só,
- 1 dl olaj,
- 1 tojás a kenéshez,
A sós mázhoz:
- 3 kanál liszt,
- 1 kk só és annyi víz, hogy sűrű palacsinta tésztát kapjunk belőle,
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval.
Duplájára kelesztjük, kis golyókat formálunk belőle, majd hosszú rudakat sodrunk belőle. Ezeket perec alakúra formáljuk, majd 200 fokon megsütjük.
Amikor piros kivesszük és ráöntjük a sós mázat.
Amikor ez kész, egy picit még visszatesszük a sütőbe, hogy a máz rászáradjon.
Elkészítés: A tésztát összegyúrjuk, majd két szilikonos zsírpapír közt nagyon-nagyon vékonyan kinyújtjuk. A vékony tésztát háromszögekre vagdossuk, és forró kókuszolajos palacsi...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűelkészítés A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, összegyúrjuk, és letakarva legalább 1 órát pihentetjük, de még jobb, ha egy éjszakára a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat, tejfölt, tejet összekeverjük, majd mehet hozzá minden más is. Kikent muffin sütőben, 180 fokon, fél órát sütjük. Lehet a tetejére sajtot is szórni. Finom lehet baco...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt futtassuk fel tejben cukorral. A lisztet szitáljuk le. Dagasztó gépbe rakjuk bele hozzáadjuk a margarint, tojást, sót, tejfölt,a megtört tökmagot, és a felfuttatott éle...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű