- 50 dkg burgonya
- 30-35 dkg liszt
- 1 tojás
- 3 dkg zsír
- só
- 10 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg juhtúró
- tejföl
A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, állandó keveréssel rózsaszínűre sütjük, a töpörtyűt kiszedjük és egy kis tálon melegen tartjuk. A 3 dkg zsírt megolvasztjuk. A burgonyát nyersen egy tálba reszeljük. Gyorsan leszórjuk egy kis liszttel, hozzáadjuk a tojást, olvasztott zsírt, megsózzuk. Annyi lisztet keverünk hozzá, hogy kissé keményebb legyen mint a galuska tésztája. Forrásban levő sós vízbe szaggatjuk, és 8-10 percig főzzük. Ekkor szűrőkanállal kiszedjük, jól lecsurgatjuk, belekeverjük a füstölt szalonna megforrósított zsírjába, rászórjuk a juhtúrót. Forró tálra tálaljuk, ráöntjük a füstölt szalonna töpörtyűjét. Mi nem szeretjük a burgonyából szaggatott galuskát, így sima nokedliből szoktam készíteni.
♥ Káposzta: A káposztát lereszeljük, egy evőkanál sót szórunk rá, és állni hagyjuk kb. 10percig, amíg levet enged, és jó alaposan kinyomkodjuk, hogy száraz legyen. Egy nagyobb lába...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSerpenyőben melegítsünk kevés étolajat, majd tegyük rá a morzsát, és pirítsuk aranybarnára. Annyi olaj kell a morzsa alá, hogy az ne legyen nagyon száraz, de maradjon morzsal...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KözepesCsiga A tésztát összegyúrjuk, pihentetjük fél órát, nyújtjuk Nagy kockákra vágjuk, és megsodorjuk csigakészítőn csigának. Kocka, csík: Abba teszek egy kis vizet is, hogy kb 8...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA krumplit megfőzzük, összetörjük. Langyos tejben, pici cukorral megfuttatjuk az élesztőt. A krumplit, lisztet, sót, élesztőt összedolgozzuk, majd duplájára kelesztjük, és a végén...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű