- 20 dkg vaj,
- 15 dkg ecetes reszelt torma,
- 10 szelet sonka,
- 10 dkg natúr sajtkrém,
- 4 csapott evőkanál liszt,
- 2 dl főzőtejszín,
- 2 dl tej,
- só, őrölt bors,
Első lépésként készíts besamelt. A vaj felét olvaszd fel egy lábasban, szórd bele a lisztet, és fehéredésig kevergesd. Majd egy kicsit húzd félre, öntsd hozzá a hideg tejet, a tejszínt, és keverd csomómentesre. A tűzre visszatéve sűrítsd be, és sóval, fehér borssal ízesítsd. Tedd félre egy kicsit hűlni.
A maradék vajat géppel keverd habosra, add hozzá a kihűlt besamelt, a sajtkrémet és a reszelt tormát. Alaposan dolgozd össze. Terítsd ki a sonkákat, töltsd meg mindegyiket tormakrémmel, majd göngyöld fel. A tekercsek végeit és a tetejét is díszítheted ízlés szerint.
Díszítéshez:
- 1 kígyóuborka
- 1 piros kaliforniai paprika
- petrezselyem
A hozzávalókat összekeverjük és salátával bélelt tálba tesszük. Behűtve tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból sajtkrémet keverünk, a fokhagymát préselve adjuk hozzá. Elég sűrűnek kell lennie, ha nem az, akkor teszünk még hozzá kevés reszelt sajtot. Kis tálakba készítjük a h...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sonkát felkockázzuk és kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a borsót és a kukoricát is, egy kevés vizet öntünk alá és fűszerezzük. Hagyjuk 4-5 percen át főni, majd szűrőkanállal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virslit megfőzöm, a héját lehúzom. Amíg hűl a lilahagymát felszeletelem, megsózom, majd 2 percre mikróba teszem. Ha gyenge a hagyma, mikrózni sem szükséges. Mikor a virsli kihű...
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: Könnyű