Családireceptkönyv.hu

Tormás sonkatekercs


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 20 dkg vaj,
- 15 dkg ecetes reszelt torma,
- 10 szelet sonka,
- 10 dkg natúr sajtkrém,
- 4 csapott evőkanál liszt,
- 2 dl főzőtejszín,
- 2 dl tej,
- só, őrölt bors,

Elkészítés:


Első lépésként készíts besamelt. A vaj felét olvaszd fel egy lábasban, szórd bele a lisztet, és fehéredésig kevergesd. Majd egy kicsit húzd félre, öntsd hozzá a hideg tejet, a tejszínt, és keverd csomómentesre. A tűzre visszatéve sűrítsd be, és sóval, fehér borssal ízesítsd. Tedd félre egy kicsit hűlni.
A maradék vajat géppel keverd habosra, add hozzá a kihűlt besamelt, a sajtkrémet és a reszelt tormát. Alaposan dolgozd össze. Terítsd ki a sonkákat, töltsd meg mindegyiket tormakrémmel, majd göngyöld fel. A tekercsek végeit és a tetejét is díszítheted ízlés szerint.

Trükkök, tippek, praktikák:


Díszítéshez:
- 1 kígyóuborka
- 1 piros kaliforniai paprika
- petrezselyem

Tormás sonkatekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Zöldborsós sajtsaláta
Zöldborsós sajtsaláta

A hozzávalókat összekeverjük és salátával bélelt tálba tesszük. Behűtve tálaljuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Színes sajtgolyók
Színes sajtgolyók

A hozzávalókból sajtkrémet keverünk, a fokhagymát préselve adjuk hozzá. Elég sűrűnek kell lennie, ha nem az, akkor teszünk még hozzá kevés reszelt sajtot. Kis tálakba készítjük a h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sajtos-sonkás saláta, hidegen és melegen is fogyaszt
Sajtos-sonkás saláta, hidegen és melegen is fogyaszt

A sonkát felkockázzuk és kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a borsót és a kukoricát is, egy kevés vizet öntünk alá és fűszerezzük. Hagyjuk 4-5 percen át főni, majd szűrőkanállal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös, lilahagymás virslisaláta
Tejfölös, lilahagymás virslisaláta

A virslit megfőzöm, a héját lehúzom. Amíg hűl a lilahagymát felszeletelem, megsózom, majd 2 percre mikróba teszem. Ha gyenge a hagyma, mikrózni sem szükséges. Mikor a virsli kihű...

Elkészítési idő: 30 min
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk