- 20 dkg vaj,
- 15 dkg ecetes reszelt torma,
- 10 szelet sonka,
- 10 dkg natúr sajtkrém,
- 4 csapott evőkanál liszt,
- 2 dl főzőtejszín,
- 2 dl tej,
- só, őrölt bors,
Első lépésként készíts besamelt. A vaj felét olvaszd fel egy lábasban, szórd bele a lisztet, és fehéredésig kevergesd. Majd egy kicsit húzd félre, öntsd hozzá a hideg tejet, a tejszínt, és keverd csomómentesre. A tűzre visszatéve sűrítsd be, és sóval, fehér borssal ízesítsd. Tedd félre egy kicsit hűlni.
A maradék vajat géppel keverd habosra, add hozzá a kihűlt besamelt, a sajtkrémet és a reszelt tormát. Alaposan dolgozd össze. Terítsd ki a sonkákat, töltsd meg mindegyiket tormakrémmel, majd göngyöld fel. A tekercsek végeit és a tetejét is díszítheted ízlés szerint.
Díszítéshez:
- 1 kígyóuborka
- 1 piros kaliforniai paprika
- petrezselyem
A sárgarépát és a káposztát vékony csíkokra vágjuk. A hagymát finomra vágjuk, és összekeverjük a zöldségeket. A majonézben elkeverjük az ecetet, a cukrot, a sót, és a káposztás-ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a vajkrémet, a tejfölt, a sajtot és a majonézt, sóval, borssal ízesítjük. A sonkaszeletek közepébe rakunk a krémből, feltekerjük, különböző díszítésekkel tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA salátát kisebb darabokra tépjük, a zöldségeket felvágjuk. Egy tálra rakjuk, rászórjuk az olívabogyót, felkockázott sajtot és a serpenyőben ropogósra pirított vékony sonkaszeletek...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: KönnyűA csirkecombot enyhén sós vízben, bőrével együtt megfőzzük. Kihűtjük, majd bőrét eltávolítjuk. A csontról lefejtjük a húst, tálba tesszük. Hozzáadjuk a majonézt, a lereszelt ubork...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű