Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Virslis lencsesaláta lila hagymával, citrommal


Írta:

Elk. idő: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
- másfél bögre lencse (kb. 250 g),
- fél bögre majonéz,
- két bögre tejföl (kb. egy 330 g-os tejföl),
-1 csapott ek. mustár,
- 1 fej lila hagyma,
- fél citrom kifacsart leve,
- 4-5 virsli felkarikázva,
- 4 babér levél,
- 2 tk. só (a főzővízbe),
- 1 mk. só (a mártásba),
- fél mk. őrölt fekete bors,
- + a tálaláshoz főtt tojás (elhagyható)

Elkészítés:


A lencsét feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje, majd mikor forrni kezd, leöntjük az első levét, majd felöntjük 5 bögre vízzel, amibe két teáskanál sót és három-négy babérlevelet is belekeverünk.
Közepes lángon, fedő alatt puhára főzzük. Közben kevergetjük, ha szükséges, akkor még adunk hozzá vizet.
Ezután leszűrjük, meglocsoljuk a fél citrom levével, összekeverjük, majd hagyjuk hűlni.
Addig elkészítjük a saláta alapot, összekeverjük a majonézt, tejfölt, mustárt, sót, borsot, majd hozzákeverjük az apróra kockázott lila hagymát, és a vékonyra karikázott virslit.
Hozzákeverjük a legalább langyosra hűlt lencsét, majd hűtőben hagyjuk összeérni ezeket a finom ízeket.
Főtt tojással tálaljuk, és esetleg egy pici vágott petrezselyemmel még inkább dobhatunk rajta.

Virslis lencsesaláta lila hagymával, citrommal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
TÉSZTASALÁTA
TÉSZTASALÁTA

A tejfölt a sajtkrémmel és borssal összekeverjük, és állni hagyjuk. Beletesszük a többi hozzávalókat, és jól összekeverjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sonkatekercs 1 - OK
Sonkatekercs 1 - OK

1. A vajból, lisztből és tejből besamelt készítünk. 2. Keverőtálba tesszük, ha kihűlt, hozzáadjuk a sajtkrémet, ízlés szerint a tormakrémet, ha kell utánasózzuk. Jól kikeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Tatár-bifsztek
Tatár-bifsztek

A bélszínt kétszer-háromszor átdaráljuk, hogy szinte kenhető pépet kapjunk. Ezután hozzákeverjük a tojássárgáját (20 dkg húshoz 1 sárgát), a lereszelt vöröshagymát, kevés mustárt,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi majonéz készítése
Házi majonéz készítése

Gyors 4 perc alatt (ELRONTHATATLAN RECEPT! Házi majonéz készítése botmixerrel Ebben a videóban bemutatom a házi majonéz készítésének egy sokkal egyszerűbb módját. Ez a recept...

Elkészítési idő: 510 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk