Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Virslis lencsesaláta lila hagymával, citrommal


Írta:

Elk. idő: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
- másfél bögre lencse (kb. 250 g),
- fél bögre majonéz,
- két bögre tejföl (kb. egy 330 g-os tejföl),
-1 csapott ek. mustár,
- 1 fej lila hagyma,
- fél citrom kifacsart leve,
- 4-5 virsli felkarikázva,
- 4 babér levél,
- 2 tk. só (a főzővízbe),
- 1 mk. só (a mártásba),
- fél mk. őrölt fekete bors,
- + a tálaláshoz főtt tojás (elhagyható)

Elkészítés:


A lencsét feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje, majd mikor forrni kezd, leöntjük az első levét, majd felöntjük 5 bögre vízzel, amibe két teáskanál sót és három-négy babérlevelet is belekeverünk.
Közepes lángon, fedő alatt puhára főzzük. Közben kevergetjük, ha szükséges, akkor még adunk hozzá vizet.
Ezután leszűrjük, meglocsoljuk a fél citrom levével, összekeverjük, majd hagyjuk hűlni.
Addig elkészítjük a saláta alapot, összekeverjük a majonézt, tejfölt, mustárt, sót, borsot, majd hozzákeverjük az apróra kockázott lila hagymát, és a vékonyra karikázott virslit.
Hozzákeverjük a legalább langyosra hűlt lencsét, majd hűtőben hagyjuk összeérni ezeket a finom ízeket.
Főtt tojással tálaljuk, és esetleg egy pici vágott petrezselyemmel még inkább dobhatunk rajta.

Virslis lencsesaláta lila hagymával, citrommal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Mandarin formájú sajtos harapnivaló
Mandarin formájú sajtos harapnivaló

Kevés, sózott vízben megfőztem a hámozott sárgarépákat, hosszában kettőbe vágva. Amikor kihűltek, apró reszelőn lereszeltem. A kemény sajtokat belereszeltem egy közepes méretű tálb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Füstölt sajtos burgonyasaláta - OK
Füstölt sajtos burgonyasaláta - OK

1. Ezeket egyberakjuk és összekeverjük. 1 pohár majonézbe 2 evőkanál citromlét, kevés sót és borsot keverünk, majd ráöntjük a salátára, és jól összeforgatjuk. 2. Egy órára bete...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Sajttekercs 1 - OK
Sajttekercs 1 - OK

1. Edénybe vizet forralunk, majd ha felforrt, félrehúzzuk és beletesszük 20 percre a 40 dkg trappistát, fedővel letakarjuk (a víz lepje el!). 2. Közben elkészítjük a tölteléket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sonkás mexikói rúd - OK
Sonkás mexikói rúd - OK

1. A mexikói zöldségkeveréket, 1 dkg vajban kevés víz, só hozzáadásával puhára párolunk.(víz ne maradjon alatta) 2. Közben a tejfölből, majonézből, ízlés szerint mustár, só, bor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk