- 5 tojás
- só
- bors
- szerecsendió
- piros arany ízlés szerint
- 0,5 kávéskanál mustár ízlés szerint
- 1 kanál tejföl
- 1 doboz májkrém (62 g-os)
- 1 kávéskanál majonéz
◾️A tojásokat keményre főzzük (fontos, hogy nagyon sós vízben főzzük, mert így tudjuk szépen leszedni a héját).
◾️Miután kihűltek megpucoljuk, és hosszában kettévágjuk.
◾️A sárgáját óvatosan kiszedjük és kikeverjük a mustárral, a majonézzel, a tejföllel, a májkrémmel és a piros arannyal.
◾️Ízlés szerint fűszerezzük.
◾️A krémet habzsákba töltjük és minden tojásfehérjébe nyomunk egy kis rózsát.
A tetejét díszíthetjük krémmel, ha esetleg maradt felesleg, vagy egy-egy piros arany pöttyel.
A franciasaláta alapot megfőzzük, majd kihűtjük. A vizet fél leveskockával és a zselatinnal összeforraljuk. Szobahőmérsékletűre hűtjük. A majonézt, a tejfölt, a mustárt, a borsot,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojást, ízlés szerint sóval, borssal, spenóttal, a reszelt goudával és az útifűmaghéjjal jól kikeverek. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, belesimítom a spenótos keveréket és j...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA salátához: A zöldségeket megfőzzük. Amikor az alaposan leszűrt borsó és répa kihűlt, belekeverjük a felaprított nyers almát és ecetes uborkát. Elkészítjük az öntetet: a tejfölt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 4 rétegben hajtogatott alufóliát rátekerjük vastagabb fakanál nyelére. 2. Az alufóliára rátekerjük a bacon szeleteket, megkenjük tojássárgájával, és a sütőben 180 fokon, 10 p...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz