- 5 tojás
- só
- bors
- szerecsendió
- piros arany ízlés szerint
- 0,5 kávéskanál mustár ízlés szerint
- 1 kanál tejföl
- 1 doboz májkrém (62 g-os)
- 1 kávéskanál majonéz
◾️A tojásokat keményre főzzük (fontos, hogy nagyon sós vízben főzzük, mert így tudjuk szépen leszedni a héját).
◾️Miután kihűltek megpucoljuk és hosszában kettévágjuk.
◾️A sárgáját óvatosan kiszedjük és kikeverjük a mustárral, a majonézzel, a tejföllel, a májkrémmel és a piros arannyal.
◾️Ízlés szerint fűszerezzük.
◾️A krémet habzsákba töltjük és minden tojásfehérjébe nyomunk egy kis rózsát.
A tetejét díszíthetjük krémmel, ha esetleg maradt felesleg, vagy egy-egy piros arany pöttyel.
A sajtot villával összetörjük. Belereszeljük az almát, hozzáteszünk egy nagy evőkanálnyi reszelt ecetes tormát, és az egészet krémesre összedolgozzuk. A sonkaszeleteken elosztjuk,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA bacont felszeleteljük és kiolvasztjuk. A kolbászhúst a fűszerekkel, az apróra vágott zsályával, az áttört fokhagymával, valamint a bacon kockákkal összegyúrjuk. Vastagabb henger...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 dkg vajjal és 5 dkg liszttel világos rántást készítünk, felengedjük 2 dl forró tejjel, és addig forraljuk, amíg besűrűsödik, és elválik az edény falától, majd lehűtjük (ez a besa...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A túrót összekeverem a vajjal, tejföllel, pirospaprikával, sóval, őrölt köménnyel ízesítem, hozzáadom az apróra vágott (vagy reszelt) vöröshagymát, jó habosra keverem. 2. Ad...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű