A kaszinótojáshoz:
- 6 db tojás,
- 3 dkg majonéz,
- 2 teáskanál mustár (1 dkg),
- 8 dkg tejföl,
- 1 tk. porcukor,
- só és frissen őrölt bors,
- szerecsendió,
- 10 dkg főtt burgonya,
- 30 dkg franciasaláta,
A zománcmártáshoz:
- 3 evőkanál víz,
- 1 tk. porzselatin,
- 8 dkg majonéz,
- 8 dkg tejföl,
A tojásokat egy kisebb lábosba tesszük és annyi vizet öntünk rá, ami ellepi. Erős lángon felforraljuk és a forrástól számítva 8 percig főzzük.
Rögtön szedjük át jéghideg vízbe, hogy a kihűlés után könnyebben tudjuk megpucolni. Így a benne lévő hártya nem csavarodik rá a tojásra. Miután kihűlt megpucoljuk a tojásokat. Hosszában félbevágjuk és a sárgákat egy kiskanál segítségével egy keverőtálba kaparjuk.
Jöhet bele a majonéz, a mustár, a tejföl, a porcukor, a só, az örőlt bors és kevés szerecsendiót is reszeljünk bele. Egy villával törjük és keverjük össze alaposan. A tölteléket szépen egyenletesen elosztjuk a 12 fél tojás között. Nagyjából 2 teáskanálnyit púpozzunk és igazítsunk el rajtuk. Én mindig franciasalátán tálalom, aminek a receptjét szintén megtaláljátok nálam, benne lesz a leírásban. Mindegyik felet lefele tegyük rá, mert így szép szabályos marad a teteje.
A zománc mártáshoz a vizet megforrósítjuk. Ebbe szórjuk a zselatinport és kevergetve feloldjuk. Ha nem olvad el, akkor lassan rá kell melegíteni, de forralni nem szabad. Ha már szép sima, jöhet bele a fehér színt adó tejföl, a finom ízt adó majonéz. Végül a só. Egy lapos habverővel érdemes kicsit átkeverni, hogy ne maradjon sehol csomós. Hagyjuk 15 percet hűlni, hogy a zselatin kicsit meghúzzon és vastagabb rétegben tudjuk a tojásokat bevonni vele.
Ha letelt az idő, egy evőkanál segítségével vonjuk be a tojásokat. Hagyjuk teljesen megdermedni, a lefolyt részeket fedjük be franciasalátával és kevés petrezselyemmel díszítve tálaljuk. Hűtőben tárolva 5 napig fogyasztható.
A csirkemellet megtisztítjuk, mossuk, leitatjuk róla a nedvességet. Ezután felszeleteljük, és befűszerezzük a fűszerkeverékkel. A fokhagymát összezúzzuk, majd összekeverjük a jogh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzzük, és hagyjuk kihűlni. Megpucoljuk, levágjuk a felső harmadát, és a sárgáját kikanalazzuk. A tojássárgájához hozzáadjuk a töltetlék többi részét ízlés sze...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KözepesA kaszinótojás elkészítéséhez először a tojásokat 10-12 perc alatt keményre főzzük, majd lehűtjük, és megpucoljuk. A franciasalátához egy gyorsforralóban a zöldségkeverékhez adunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hámozott uborkát egy durva reszelőn lereszelem és kinyomom. 2. A joghurtot egy tálba teszem, hozzáadom az uborkát és az átnyomott fokhagymát és jól elkeverem. 3. Utána...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz