Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kaszinótojás/klasszikus


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A kaszinótojáshoz:
- 6 db tojás,
- 3 dkg majonéz,
- 2 teáskanál mustár (1 dkg),
- 8 dkg tejföl,
- 1 tk. porcukor,
- só és frissen őrölt bors,
- szerecsendió,
- 10 dkg főtt burgonya,
- 30 dkg franciasaláta,
A zománcmártáshoz:
- 3 evőkanál víz,
- 1 tk. porzselatin,
- 8 dkg majonéz,
- 8 dkg tejföl,

Elkészítés:


A tojásokat egy kisebb lábosba tesszük és annyi vizet öntünk rá, ami ellepi. Erős lángon felforraljuk és a forrástól számítva 8 percig főzzük.
Rögtön szedjük át jéghideg vízbe, hogy a kihűlés után könnyebben tudjuk megpucolni. Így a benne lévő hártya nem csavarodik rá a tojásra. Miután kihűlt megpucoljuk a tojásokat. Hosszában félbevágjuk és a sárgákat egy kiskanál segítségével egy keverőtálba kaparjuk.
Jöhet bele a majonéz, a mustár, a tejföl, a porcukor, a só, az örőlt bors és kevés szerecsendiót is reszeljünk bele. Egy villával törjük és keverjük össze alaposan. A tölteléket szépen egyenletesen elosztjuk a 12 fél tojás között. Nagyjából 2 teáskanálnyit púpozzunk és igazítsunk el rajtuk. Én mindig franciasalátán tálalom, aminek a receptjét szintén megtaláljátok nálam, benne lesz a leírásban. Mindegyik felet lefele tegyük rá, mert így szép szabályos marad a teteje.
A zománc mártáshoz a vizet megforrósítjuk. Ebbe szórjuk a zselatinport és kevergetve feloldjuk. Ha nem olvad el, akkor lassan rá kell melegíteni, de forralni nem szabad. Ha már szép sima, jöhet bele a fehér színt adó tejföl, a finom ízt adó majonéz. Végül a só. Egy lapos habverővel érdemes kicsit átkeverni, hogy ne maradjon sehol csomós. Hagyjuk 15 percet hűlni, hogy a zselatin kicsit meghúzzon és vastagabb rétegben tudjuk a tojásokat bevonni vele.
Ha letelt az idő, egy evőkanál segítségével vonjuk be a tojásokat. Hagyjuk teljesen megdermedni, a lefolyt részeket fedjük be franciasalátával és kevés petrezselyemmel díszítve tálaljuk. Hűtőben tárolva 5 napig fogyasztható.

Kaszinótojás/klasszikus

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Körözöttel töltött zöldpaprika 1 - OK
Körözöttel töltött zöldpaprika 1 - OK

1. A túrót összekeverem a vajjal, tejföllel, pirospaprikával, sóval, őrölt köménnyel ízesítem, hozzáadom az apróra vágott (vagy reszelt) vöröshagymát, jó habosra keverem. 2. Ad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Bertalan
Libazsiros tojáskrém
Libazsiros tojáskrém

A zsirt felmelegitjük és megfonnyasztjuk benne az apróra vágott újhagymát,összezúzott fokhagymát és kihűtjük.A keményre főtt tojásokat apróra összedaraboljuk 4 darab sárgája kivéte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Sajtos sonkás göngyölt karaj
Sajtos sonkás göngyölt karaj

A húst megtisztítjuk, és hosszában magunk elé fektetjük. Oldalról, körülbelül egy centiméterrel a vágódeszka felett elkezdjük bevágni a húst. Mielőtt levágnánk szeletnek, kb. 1 ce...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Házi majonéz készítése
Házi majonéz készítése

Gyors 4 perc alatt (ELRONTHATATLAN RECEPT! Házi majonéz készítése botmixerrel Ebben a videóban bemutatom a házi majonéz készítésének egy sokkal egyszerűbb módját. Ez a recept...

Elkészítési idő: 510 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk