Családireceptkönyv.hu

Hidegtál


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A szlovák saláta hozzávalói 🥗:
- majonéz
- tejföl
- mustár
- só
- bors
- porcukor
- citromlé
- ½ zacskó fagyasztott francia saláta alap
- 1 fej hagyma
- 4 darab alma
- ½ üveg csemege uborka
- 10 tojás
- 5 darab burgonya

A sonkatekercs hozzávalói:
- kb. 10 szelet sonka
- 180 g Rama
- 4 evőkanál liszt
- 50 g torma
- 200 ml főzőtejszín
- 200 ml tej
- só
- bors
- szerecsendió

A fasírt hozzávalói:
- 500 g darált hús
- kb. 3 szelet szikkadt kenyér
- 1 tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- 1 tojás
- zsemlemorzsa

A főtt sonka hozzávalói:
- egy darab kb. 1,5 kg sonka
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 10-15 szem bors
- 3-4 babérlevél

Elkészítés:


◾️A majonézt, a tejfölt, a mustárt, a sót, a borsot, a porcukrot, a citromlevet kikeverjük.
◾️A zöldséget megpároljuk, az almákat meghámozzuk és felkockázzuk, az uborkát apróra vágjuk és a hagymát is felaprítjuk, majd a majonézes alapba keverjük őket.
◾️A tojásokat és a burgonyát megfőzzük, felszeleteljük és ezt is hozzáadjuk.
◾️Pár órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

◾️80 g margarint megolvasztunk, beletesszük a lisztet és fehéredésig keverjük.
◾️A tejjel és a tejszínnel elkeverjük és besűrítjük, fűszerezzük és hagyjuk kihűlni.
◾️A maradék margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt krémhez a tormával együtt.
◾️Ezután egy habzsák segítségével megtöltjük a sonkákat a krémmel.

◾️A kenyeret hideg vízbe áztatjuk.
◾️A többi hozzávalót összekeverjük, majd jöhet bele a kinyomkodott kenyér is.
◾️Gombócokat formálunk a masszából és zsemlemorzsába forgatjuk.
◾️Bő, forró olajban kisütjük.

◾️A sonkát feltesszük annyi vízben főni, amennyi ellepi.
◾️Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymákat, borsot és a babérlevelet.
◾️Megvárjuk, míg felforr, lehabozzuk és utána gyöngyözve főzzük 2 órát.
◾️A főzővízben hagyjuk kihűlni.

Hidegtál

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Húsos piskótarolád besamelmártással
Húsos piskótarolád besamelmártással

A töltelékhez a húst kisebb kockákra vágjuk, sóval, borssal, csilivel fűszerezzük, és negyedórát állni hagyjuk. A külső levelétől megfosztott póréhagymát vékonyan felkarikázzuk. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Töltött tojás 2 - OK
Töltött tojás 2 - OK

1. A tojásokat megfőzöm, lehűtöm, kettévágom. 2. A sárgáját kiveszem és összegyúrom a többi hozzávalóval. 3. A masszát habzsákkal visszatöltöm a fél tojásokba. 4. Tetej...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kocsonya 1 - OK
Kocsonya 1 - OK

1. A húsféléket leperzselem, megkapargatom, megmosom. 2. A zöldségeket megtisztítom. 3. Egy nagy fazékban 2 liter hideg vízben odateszem a megtisztított húsféléket, a fűsze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
STEFÁNIA VAGDALT A HÚSVÉTI HIDEGTÁLRA
STEFÁNIA VAGDALT A HÚSVÉTI HIDEGTÁLRA

3 db tojást keményre főzünk, megpucolunk. A hagymákat nagyon apróra vágjuk, lehet késes aprítóval is. Egy kevés olajon/zsíron lepirítjuk, majd félretesszük hűlni. Egy nagyobb t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk