1,5 kg karaj egyben
1 marhahúsleves kocka
kb. 12 szelet bacon
1 nagy cikkekre vágott vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
olaj
Töltelékhez:
20 dkg túró
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 cs. petrezselyem
kis ágacska rozmaring (vagy szárított)
1 szikkadt zsemle
8 dk vaj
1 tojás
reszelt citromhéj
só, bors
A töltelékhez az apróra vágott hagymát, fokhagymát és vágott petrezselymet a vajban megpirítom. A túrót a tojással, a kockára vágott zsemlével, a hagymával, és a fűszerekkel összekeverem.
A húst egy éles késsel lappá vágom. Gyengén megsózom, megborsozom mindkét oldalát, ráfektetem a baconszeleteket és rákenem a tölteléket. Szorosan feltekerem és összekötözöm. Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon körben elősütöm, majd egy tepsibe rakom. A serpenyőből kiöntöm a felesleges olajat, kb. 2 dl vizet öntök hozzá, amiben egy húsleveskockát feloldottam. Az egészet a húsra öntöm. Tisztított, cikkekre vágott hagymát és fokhagymát teszek mellé, alufóliával letakarom és néha megforgatva kb. 200 °C-os sütőben legalább 1 órát sütöm, majd a vége felé leveszem róla a fóliát, és kicsit megpirítom. Hidegen és melegen is jó.
A lapockát csíkokra, a vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra összezúzzuk. A füstölt angolszalonnát, gépsonkát és a meghámozott csemegeuborkát vékony me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megtisztítjuk az inaktól, esetleges csontoktól. Sóval és tört színes borssal átdörzsöljük, beletesszük egy sütőzacskóba. Mellérakjuk a darabokra vágott hagymát, fokhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesDarált húst és a fűszereket, hagymát, rizst összekeverni és gombócokat formálni, egy két fehér paprikát megtölteni a hússal. Enyhén sós vízben forró vízben kifőzni a gombócokat, u...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA húst a fűszerekkel összegyúrjuk, majd állni hagyjuk, hogy jól összeérjenek az ízek. Vizes kézzel megformázzuk őket, majd forró olajban megsütjük. (Az eredeti recept parázson k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű