Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Különleges töltött karaj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kg karaj egyben
1 marhahúsleves kocka
kb. 12 szelet bacon
1 nagy cikkekre vágott vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
olaj
Töltelékhez:
20 dkg túró
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 cs. petrezselyem
kis ágacska rozmaring (vagy szárított)
1 szikkadt zsemle
8 dk vaj
1 tojás
reszelt citromhéj
só, bors

Elkészítés:


A töltelékhez az apróra vágott hagymát, fokhagymát és vágott petrezselymet a vajban megpirítom. A túrót a tojással, a kockára vágott zsemlével, a hagymával, és a fűszerekkel összekeverem.
A húst egy éles késsel lappá vágom. Gyengén megsózom, megborsozom mindkét oldalát, ráfektetem a baconszeleteket és rákenem a tölteléket. Szorosan feltekerem és összekötözöm. Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon körben elősütöm, majd egy tepsibe rakom. A serpenyőből kiöntöm a felesleges olajat, kb. 2 dl vizet öntök hozzá, amiben egy húsleveskockát feloldottam. Az egészet a húsra öntöm. Tisztított, cikkekre vágott hagymát és fokhagymát teszek mellé, alufóliával letakarom és néha megforgatva kb. 200 °C-os sütőben legalább 1 órát sütöm, majd a vége felé leveszem róla a fóliát, és kicsit megpirítom. Hidegen és melegen is jó.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gombás hús tócsniban
Gombás hús tócsniban

Póréhagymát felvágom, megfuttatom az olajon, ráteszem a húst (csirkemellet, vagy sertésszüzet - lehet más húsból is csak, akkor tovább kell főzni, hogy megpuhuljon) amit csíkokra v...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tonkatsu- Japán rántott szelet
Tonkatsu- Japán rántott szelet

A tarjaszeleteket lazán ütögesd át, majd egy hústűvel sűrűn szurkáld meg. A peremeiket 3 centinként vagdosd be, így nem ugrik össze a hús. Sózd, borsozd és a szokásos módon paníroz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Imre
Tejszínes burgonya, tarjával
Tejszínes burgonya, tarjával

1. A burgonyát meghámozzuk, leöblítjük, majd félujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Kiolajozott tepsibe rakjuk őket, a szeletek félig fedhetik egymást. 2. A tejszínbe belepréseljük a...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Frissen sült tarja pirított krumplival és újhagymás
Frissen sült tarja pirított krumplival és újhagymás

A tarjaszeleteket sózom, borsozom, zsiradékkal bekenem, hűtőbe teszem érni, és majd ha megéhezik a család, frissen kisütöm. Az uborkasalátához felszeletelem az uborkát, az újha...

Elkészítési idő: 45perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk