1,5 kg karaj egyben
1 marhahúsleves kocka
kb. 12 szelet bacon
1 nagy cikkekre vágott vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
olaj
Töltelékhez:
20 dkg túró
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 cs. petrezselyem
kis ágacska rozmaring (vagy szárított)
1 szikkadt zsemle
8 dk vaj
1 tojás
reszelt citromhéj
só, bors
A töltelékhez az apróra vágott hagymát, fokhagymát és vágott petrezselymet a vajban megpirítom. A túrót a tojással, a kockára vágott zsemlével, a hagymával, és a fűszerekkel összekeverem.
A húst egy éles késsel lappá vágom. Gyengén megsózom, megborsozom mindkét oldalát, ráfektetem a baconszeleteket és rákenem a tölteléket. Szorosan feltekerem és összekötözöm. Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon körben elősütöm, majd egy tepsibe rakom. A serpenyőből kiöntöm a felesleges olajat, kb. 2 dl vizet öntök hozzá, amiben egy húsleveskockát feloldottam. Az egészet a húsra öntöm. Tisztított, cikkekre vágott hagymát és fokhagymát teszek mellé, alufóliával letakarom és néha megforgatva kb. 200 °C-os sütőben legalább 1 órát sütöm, majd a vége felé leveszem róla a fóliát, és kicsit megpirítom. Hidegen és melegen is jó.
A húst csont felett felszúrjuk, minél nagyobb zsebet készíttetünk rá. Megmossuk és a fűszerekkel alaposan beízesítjük. Félre tesszük és közben elkészítjük a tölteléket. Olajon meg...
Elkészítési idő:a karajt megtisztitjuk -ha van rajta hártyás rész ,azt levágjuk - keresztben,körülbelül ujjnyi vastag csikokra vágjuk,de vigyázzunk ,ne vágjuk át teljesen hanem inkább zsebszerű...
Elkészítési idő: 40A darált húst összekeverem a tojással, fûszerezem, belereszelem a hagymát, foghagymát és a hámozott, nyers burgonyát is. Belerakom az apróra vágott petrezselymet és jól összedolgoz...
Elkészítési idő: 40 perc