Egy hátsó csülök, 5 fej vöröshagyma, egy fej fokhagyma, só, bors, ketchup, babérlevél, fél liter barna sör(a Fekete démon a legjobb), 2 ek. cukor
A csülköt megmosom, vastagon besózom, megborsozom és egy fedeles jénaiba teszem. A megpucolt hagymákat ledzsazsálom és mellé öntöm. Kb 4 evőkanál ketchupot utána vágok és nyakon borítom a sörrel. Megmaszírozom a csülköt a kencével, hogy jó legyen neki és a kenőcs is elkeveredjen. 4-5 babérlevéllel teszem teljessé a képet. Ha ez megvan, ráteszem a tetőt és cca 2 órára bevágom a sütőbe a legnagyobb fokozatra. Időnként meglocsolom, megforgatom, puszit dobok neki, hogy piruljon. Ha megpuhult, leveszem a fedőt és a cukrot belekeverem a levébe. Meglocsolgatom, hogy megpiruljon. Vigyázni kell vele, mert a kis huncut könnyen megkozmál. A hőfokot is vegyük lejjebb. Addig pirítsuk, míg a lé besűrűsödik és a csülök is szép piros lesz. Knédlivel tálaljuk. (a recept a köreteknél)
A csülök ketchup és a cukor miatt édes lesz. Nagyon jól illik mellé a sós vízben főtt knédli.
A húst vékony szeletekre vágjuk,hagymát apróra, a gombát vékony szeletekre vágjuk. A lisztet sóval, borssal összekeverjük a húst beleforgatjuk. A forró olajon 2-3 percig pirítjuk...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tarja szeleteket kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk Zsiradékon szép pirosra sütjük Magas hőfokon addig sütjük míg kérget kap -, A szeleteket tálba szedjük a visszamaradt z...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: KönnyűA húst gondosan tisztítsuk meg, majd vágjuk falatnyi kockákra. A szalonnát szintén daraboljuk fel, a megtisztított hagymát vágjuk cikkekre. A paprikákat magozzuk ki, majd vágjuk na...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA konyhakészre előállított tarja szeleteket kiterítem szorosan egymás mellé, megszórom sóval és nem túl vastagon a felületüket, bekenem mustárral. Aztán megszórom frissen őrölt bor...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű