Egy hátsó csülök, 5 fej vöröshagyma, egy fej fokhagyma, só, bors, ketchup, babérlevél, fél liter barna sör(a Fekete démon a legjobb), 2 ek. cukor
A csülköt megmosom, vastagon besózom, megborsozom és egy fedeles jénaiba teszem. A megpucolt hagymákat ledzsazsálom és mellé öntöm. Kb 4 evőkanál ketchupot utána vágok és nyakon borítom a sörrel. Megmaszírozom a csülköt a kencével, hogy jó legyen neki és a kenőcs is elkeveredjen. 4-5 babérlevéllel teszem teljessé a képet. Ha ez megvan, ráteszem a tetőt és cca 2 órára bevágom a sütőbe a legnagyobb fokozatra. Időnként meglocsolom, megforgatom, puszit dobok neki, hogy piruljon. Ha megpuhult, leveszem a fedőt és a cukrot belekeverem a levébe. Meglocsolgatom, hogy megpiruljon. Vigyázni kell vele, mert a kis huncut könnyen megkozmál. A hőfokot is vegyük lejjebb. Addig pirítsuk, míg a lé besűrűsödik és a csülök is szép piros lesz. Knédlivel tálaljuk. (a recept a köreteknél)
A csülök ketchup és a cukor miatt édes lesz. Nagyon jól illik mellé a sós vízben főtt knédli.
1. Fokhagymanyomón átpréseljük a fokhagyma gerezdeket, majd hozzáadjuk a sót, a pirospaprikát, a mustárt és az olajat, majd alaposan összekeverjük. 2. A hús szeletek mindkét old...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket klopfoljuk ki, majd sózzuk be, és kicsit hagyjuk állni. Közben a fokhagymagerezdeket nyomjuk át. A húst borsozzuk meg, alaposan kenjük be a fokhagymával, majd liszt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz ujjnyi vastag rövidkaraj szeleteket zsemlemorzsába forgatjuk, és két fóliaréteg között húskalapáccsal kb. a duplájára klopfoljuk. A tojásokat enyhén felverjük, beleszórjuk a só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított fokhagymát és hagymát, valamint a megtisztított, felkockázott gombát forró serpenyőben, kevés olajon lepirítjuk. Amikor a hagyma üveges, hozzáadjuk a darált húst....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű