4 db kifli
15 dkg füstölt sajt
10 dkg gépsonka
6 dkg vaj
2 db tojás
1 db zöldpaprika
1 db pirospaprika
0.5 kiskanál só
1 csipet bors
1 csipet paprika
1 kevéske reszelt sajt
Elkészítés: A kifliket kettévágjuk és a végüket levágjuk. Egy fakanál nyelének a segítségével, kivájjuk a kiflik belsejét. A maradék kiflibelet késsel, vagy az ujjunkkal kivesszük. Így tölcséreket kapunk, amiket megtöltünk töltelékkel.
Töltelék: 15 dkg füstölt sajtot kis lyukú reszelőn reszeljünk le. 2-3 evőkanálnyi reszelt sajtot meghagyunk a kiflivégekre és a tetejére. A 10 dkg sonkát, az főtt tojást zöldpaprikát és az 1 pirospaprikát apró kockákra daraboljuk.
A kiflibelet és a kiflik végeit, apró részekre daraboljuk. Egy tálban jól összekeverjük a töltelék hozzávalóit, majd ezzel a masszával megtöltjük a kifliket, egy kávéskanál segítségével. A megtöltött kiflik végeit, a félretett reszelt sajtba nyomkodjuk és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. Tetejüket megkenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180-200 fokon addig sütjük, amíg szép pirosak nem lesznek. Még melegen kínáljuk .
1. A burgonyákat meghámozzuk és egészben, erősen sós vízben majdnem puhára főzzük. 2. Közben a virslit meghámozzuk és félbevágjuk, ily módon 8 virsli darabot kapunk. 3. A b...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése: Reszelj le a mosószappanból annyit, hogy kb 4-5 evőkanálnyi legyen. Rakd egy fazékba, töltsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi és kezdd el melegíteni. Addig melegíts...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit hejaban megfozom, amikor langyos, akkor meghamozom, es felreteszem,hogy teljesen kuhuljon. A hagymat aprora vagom, keves olajon, allandoan keverem, ameddig pirulni kezd...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KözepesA toast kenyér szeleteket bátran sodrófával átnyújtjuk (hogy laposabb és még vékonyabb legyen). Majd mindegyik kenyérre ráhelyezünk 1-1 szelet sajtot és 1-1 szelet sonkát....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű