20 dkg zöldborsó
fél fej vöröshagyma
5 dkg vaj
1 csapott evőkanál liszt
kis csokor petrezselyemzöld
3dl víz
1 kis tejföl
1 leveskocka
levesgyöngy
A vöröshagymát finomra vágjuk. A vajat felmelegítjük, és alacsony hő fölött üvegesre pirítjuk rajta a hagymát Hozzáadjuk a zöldborsót, és a lisztet, majd 1-2 percen át összepirítjuk. Pirítás után hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, és felöntjük a csirke, vagy zöldség alaplével. Hozzáadjuk a tejfölt, és botmixerrel jól összeturmixoljuk.
A répát megtisztítjuk, ujjnyi hasábokra vágjuk. A karfiolt rózsáira, illetve kisebb darabokra szedjük, a zöldpaprikát felszeleteljük, a petrezselymet felaprítjuk. A...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűVágd fel a hagymákat karikákra. Egy lábasban olvaszd fel a vajat az olajon és tedd bele a hagymát. Adj hozzá sót és lassú tűzön, fedő nélkül, időnként megkeverve párold 25 percig....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sonkát megfőzni, a gombát, zöldségeket, krumplit kisebb kockákra vágni. A felhevített zsírban a hagymát üvegesre pirítani, hozzáadni a zöldségeket is és együtt dinsztelni tovább...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesOlajon az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a kicsontozott, lebőrözött, apróra vágott csirkedarabokat. --Átpirítjuk, meghintjük sóval, borssal. Kevés...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű