20 dkg zöldborsó
fél fej vöröshagyma
5 dkg vaj
1 csapott evőkanál liszt
kis csokor petrezselyemzöld
3dl víz
1 kis tejföl
1 leveskocka
levesgyöngy
A vöröshagymát finomra vágjuk. A vajat felmelegítjük, és alacsony hő fölött üvegesre pirítjuk rajta a hagymát Hozzáadjuk a zöldborsót, és a lisztet, majd 1-2 percen át összepirítjuk. Pirítás után hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, és felöntjük a csirke, vagy zöldség alaplével. Hozzáadjuk a tejfölt, és botmixerrel jól összeturmixoljuk.
Rántást készítünk, majd hideg vízzel felengedjük.Beleteszünk cukrot, vegetát, piros paprikát. Forrás után belekeverjük a borsót és a habját elfőzve készre főzzük.
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: KönnyűA hagymát apróra, a krumplit kisebb kockákra vágom, a répákat felkarikázom. A szalonnát és a kolbászt is apróra vágom. A szalonnát kicsit átsütöm, majd hozzáadom a zsiradékot, be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 220C fokra (alul/felül üzemmódban). A karfiolt közepes méretű rózsákra szedjük, a rózsákat pedig hosszant félbevágjuk. Egy uzsonnázótasakba tesszük, hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karalábékat és a krumplikat alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, és apróra kockázzuk. Egy kis fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Beleszó...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű