Hozzávalók 8 darabhoz:
A tésztához:
14 dkg finomliszt
2 ek jó minőségű kakaópor
8 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
1 cs vaníliás cukor
csipet só
1 tk sütőpor
2 ek habtejszín
1 narancs reszelt héja vagy 1 cs instant citromhéj
A töltelékhez:
1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje (kb 4 dkg)
10 dkg kókuszreszelék
5 dkg kristálycukor
A díszítéshez:
10 dkg étcsoki
2 ek olaj
Elkészítése:
A tészta száraz hozzávalóit (liszt, sütőpor, kakaópor, só, porcukor, vaníliás cukor, narancshéj) egy tálba szitáljuk, majd belemorzsoljuk a vajat. A tojás sárgája hozzáadása után a tejszínnel kissé puha tésztát gyúrunk, amit frissentartó fóliába csomagolunk, 10 percre a mélyhűtőbe teszünk. Ez azomban el is maradhat.
A kókuszos töltelékhez a tojásfehérjét kihabosítjuk a cukorral, majd apránként a kókuszt is hozzáadjuk. Viszonylag kemény krémet kapunk, melyből nedves kézzel 8-10, azonos méretű, kb 1 dkg-os gombócokat formálunk.
A nyers tésztából kb 3,2 dkg-os gombócokat készítünk, kilapítjuk és belecsomagoljuk a kókuszos tölteléket, majd újra golyóvá formázzuk.
Az összeállított süteményt sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk és 180 °C-os sütőben 20 perc alatt megsütünk. Ha a golyók kihűltek, a csokit olvasszuk meg gőz felett az étolajjal és egy kinyomós flakonból vagy csöves zsákból ízlés szerint spricceljük be vele a sütemények tetejét.
A meggyet kimagozzuk és félbevagdossuk, majd 4-5 evőkanál cukorral alaposan összeforgatjuk és félretesszük egy órára, hogy a cukor kivonja belőle a nedvességet. Ha kellően kicsepeg...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűAz amerikai palacsinta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót és a tejet, majd addig keverjük, amíg sűrű, egynemű tésztát k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajban kell kisütni. Kanállal bele kell szaggatni az olajba. Kakaós vagy fahéjas porcukorral hintjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot kikeverem a turmixolt, átszűrt gyümölccsel. A gümölcsös joghurtban habverővel elkeverem a pici fíyben megártatott és felmelegítve feloldott zselatint, majd rögtön hozz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű