4 tojás
220 g cukor
320 g liszt
200 ml tejszín
1 csomag sütőpor
80 ml olaj
20 g kakaópor
2 tk instant kávé (pl. Nescafé)
egy kevés rum
Először a tojásokat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a tejszínt. Ezután a lisztet és a sütőport óvatosan beleforgatjuk.
A tészta felét egy kivajazott és zsemlemorzsával meghintett kuglóf formába öntjük.
A másik tészta feléhez hozzáadjuk a vízben feloldott instant kávét, a rumot, valamint a szitált kakaóport. Alaposan összekeverjük, majd ezt is beleöntjük a formába.
A süteményt előmelegített sütőben, 170 °C-on kb. 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha a tű tiszta marad, a kuglóf kész.
Ha a tűre tészta ragad, tovább kell sütni. A megsült kuglófot kakaóval meghintve tálaljuk.
Ha tetszett a recept, ne felejts el hozzászólni!
A fenti hozzávalókból 10 perc alatt szép sima tésztát dagasztunk. Lehet géppel, de én kézzel csináltam. Kiolajozott edényben 1 órát kelesztjük, majd belehelyezzük a tepsibe. A...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KözepesA 250 g vajat a mélyhűtőbe teszem. Langyos tejben elkeverek 1 teáskanál kristálycukrot, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni. Kimérem és átszitálom a lisztet. Elkeverem b...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTészta elkészítése: Külön edényben elvegyítjük a száraz és folyékony alapanyagokat, majd egybeöntjük és összegyúrjuk őket. Míg előkészítjük a tölteléket, pihentetjük a tésztát....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés cukros, langyos tejben elkevertem, adtam hozzá 1 ek. lisztet és hagytam, hogy kb. 15 perc alatt szépen megemelkedjen. A többi lisztet egy tálba öntöttem, közepébe...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes