Családireceptkönyv.hu

Tiramisu kuglóf


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 tojás
220 g cukor
320 g liszt
200 ml tejszín
1 csomag sütőpor
80 ml olaj
20 g kakaópor
2 tk instant kávé (pl. Nescafé)
egy kevés rum

Elkészítés:


Először a tojásokat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a tejszínt. Ezután a lisztet és a sütőport óvatosan beleforgatjuk.
A tészta felét egy kivajazott és zsemlemorzsával meghintett kuglóf formába öntjük.
A másik tészta feléhez hozzáadjuk a vízben feloldott instant kávét, a rumot, valamint a szitált kakaóport. Alaposan összekeverjük, majd ezt is beleöntjük a formába.
A süteményt előmelegített sütőben, 170 °C-on kb. 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha a tű tiszta marad, a kuglóf kész.
Ha a tűre tészta ragad, tovább kell sütni. A megsült kuglófot kakaóval meghintve tálaljuk.
Ha tetszett a recept, ne felejts el hozzászólni!

Tiramisu kuglóf

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fahéjas Fonott kalács
Fahéjas Fonott kalács

A tésztát dagasztjuk (akkor jó ha hólyagosodni kezd), kelesztjük (kb. 40 perc), nyújtjuk. Elkészítjük a tölteléket: 8 dkg vaj, vanília aroma/őrlemény, édesítő, 3 púpos tk. kakaó v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsvéti Kalács
Húsvéti Kalács

rbhfagrvliernframvn arnbvjkneab eafkbjnaelbnet bnajkn arelbnrae bvrkeafjb drjb eraer bnaerkjvn erkjvgnerjbnaerb argkalerjlkgjbnreab rebnaerkjvgelajrg blkrajnblrekjbnarlkjbnk...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gitka
 kuglófot
kuglófot

A tojásokat szétválasztottam, s a fehérjét kemény habbá vertem s félre tettem. A tojássárgáját a kétféle cukorral habosra kevertem, majd hozzá adtam a vizet és az olajat. A végén k...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Farsangi fánk
Farsangi fánk

: A lisztet dagasztótálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk és beletöltjük a langyos tejet meg a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Ezután hozzáadjuk a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk