menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyes bukta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához
1 kg liszt
5 dkg cukor
1 teáskanál só
20 dkg vaj
1 csomag élesztő (5 dkg)
5-8 dl tej, amennyit a tészta felvesz

A töltelékhez
másfél kg meggy
ízlés szerint cukor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:


Először a kelt tésztát készítjük el. Az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. Ezután a liszttel, a vajjal, a csipet sóval és annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, egy közepes keménységű tésztát dagasztunk. Amikor már szép sima a tészta felülete és elválik a kéztől meg az edény falától, akkor letakarva, körülbelül egy órát hagyjuk kelni.

A meggyet kimagozzuk és ízlés szerint megcukrozzuk. Ekkor a vaníliás cukrot is szórjuk rá. Mielőtt a buktába töltenénk, hagyjuk a levét kicsöpögni.

A megkelt tésztát egy lisztezett nyújtódeszkára borítjuk és nagyjából 1 centi vastagságúra kinyújtjuk. 10 centiméteres kockákra vágjuk. és mindegyik közepébe teszünk a kicsöpögtetett meggyből. (Tölteléknek, ha nincs már friss meggyünk, fagyasztott meggyet vagy meggylekvárt is használhatunk.) A töltelékkel együtt feltekerjük a tésztát, és kizsírozott tepsibe fektetjük. Ne szorosan egymás mellé helyezzük a buktákat, mert még dagadni fognak mialatt sülnek. Még 10 percet kelesztjük, majd a tetejüket megkenjük felvert tojással. 180 fokos, előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép aranybarna lesz a tetejük.

Meggyes bukta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: emaxa
estónsky kringel
estónsky kringel

Zmiešajte droždie a cukor s vlažným mliekom a necháme ho v pokoji niekoľko minút, kým kvasnice nespravia bubliny a penu. Pridajte vaječný žĺtok, rozpustené maslo, múku a soľ, poto...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar medvehagymás napraforgó
medvehagymás napraforgó

A medvehagyma szárát levágjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, majd felaprítjuk. Hozzákeverünk sót, borsot és esetleg a reszelt sajtot, majd az olajat és félretesszük. A lisztet a felf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Ildikó
KAKAÓS CSIGA FÉSZEK
KAKAÓS CSIGA FÉSZEK

élesztőt felfuttatni a tejben az olajat elmorzsolni a liszttel és a többi anyaggal összedolgozni...jól kidagasztani....majd letakarva a duplájára keleszteni. kinyújtani megkenni ol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Kelt kakaós kuglóf
Kelt kakaós kuglóf

Elkészítjük a kovászt. Az élesztőt a kr.cukorral 2 dl langyos tejbe 20 dkg liszttel elkeverjük, langyos helyen kelesztjük. (Kovászhoz a lisztet mindíg a kimért egész adagból vessz...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk