Családireceptkönyv.hu

farsangi fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg finomliszt
3 dl tej
3 dkg élesztő
2 tojássárgája
2 dkg margarin

esetleg rum
olaj a sütéshez

Elkészítés:


Futtassuk fel a tejben az élesztőt egy kis cukorral. A liszthez pedig adjuk hozzá a tojássárgát, a porcukrot, az OLVASZTATLAN margarint, egy kevés sót, esetleg 1 ek. rumot, és végül a felfuttatott élesztőt is. Ezeket dolgozzuk alaposan össze, és kelesszük egy fél órát szobahőmérsékleten.

Miután megkelt a tészta, nyújtsuk ki ujjnyi vastagra, és szagassuk ki, majd ismét pihentessük nagyjából 25 percig letakarva.

Ha letelt, melegítsük elő az olajat, nyomjunk a fánkok közepéve egy-egy mélyedést az ujjunkal, és ezzel a felével LEFELÉ helyezzük bele az olajba, és süssük fél percig fedő alatt. Fordítsuk meg, és ismét 1 percig süssük, fedő nélkül.

Szalvétára vagy konyhai papírtörlőre kiszedjük, porcukorral, lekvárral tálaljuk.

Tipp: A kellékeink ne legyenek hidegek (sodróf, nyújtodeszka) mert megfázhat a tészta.

HOZZÁSZÓLÁSOK

TOVÁBBI AJÁNLATOK
Hókirálynő szelet, csodás desszert a téli napokra
Ezeket a konyhai trükköket minden háziasszonynak ismernie kell. A 3-tól elállt a szavunk is
Banános karamellás keksz
Ez a legegyszerűbb krumplispogácsa - neked is sikerül
2017-es pénzhoroszkóp. Tudd meg, dagad vagy apad-e a pénztárcád idén
Gyümölcstorta KENYÉRBŐL. Ezt látnod kell!
Kemenesi béles, nagyi receptje szerint
Nem tudja mit főzzön hétvégén? Íme, egy remek ötlet: paradicsomos csirke

Zalatnay Sarolta már nem akar Márton Csabával lenni
Itt van, mikor jön a tavasz
PARTNEROLDALAK

Felügyelők kutatták át Klapka zálogházát Elképesztő családi botrány: telefonja buktatta le Lajsz "Koktélkirály" Andrást és szeretőjét Tifani a Sajó jege alatt fulladt meg Jennifer Lawrence a Hősök terén! Itt vannak a színésznő első budapesti fotói Azt a mindenit! Selena Gomez a barátnője exével vígasztalódik?
LEGNÉZETTEBB VIDEÓK
Szomorú képsorok: Így kísérték utolsó útján Klapka Györgyöt - videó
Öt tornász megy fel a színpadra, aztán megszólal a zene, és mindenkit megdöbbentenek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Kalinkó
Kalinkó

Az élesztőt felfuttatjuk és a liszttel, a langyos tejjel, a cukorral, a tojások sárgájával, a csipet sóval kalácstésztát dagasztunk. Amikor már elválik a tészta az edény falától, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Márti
Rugelach
Rugelach

Először elkészítjük a tésztát. A lisztet elkeverjük a cukorral és a csipet sóval, hozzámorzsoljuk a margarint (vajat) és az élesztőt, a tojásokat, hozzáöntjük a vizet, és tésztát g...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Aranygaluska
Aranygaluska

A cukrozott tejben az élesztőt megfuttatom, a többi hozzávalót kis adagokban hozzákeverem, galuska szerű tésztát kapunk. Ha megkelt a tészta, olvasztott margarinba mártogatott kan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk