- 30 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 1 db tojás
- 1 dl vegyes virág méz
- 1 evőkanál margarin
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- őrölt fahéj
- szegfűszeg
1.Hozzávalókat összegyúrjuk, majd 6 cipóba osztjuk. 2.Kinyújtjuk a cipókat egyenként hasonló méretűre és megkenjük a krémmel, majd feltekerjük. 3.3-3-at összefonunk. Ekkor kelesz...
Elkészítési idő: 60-90 Nehézség: NehézA kalácstészta lágyabb ugyan, mint a kenyértészta, de nem sokkal, és semmi estre sem ragacsos. Az élesztővel sem kel túlságosan bőkezűen bánnunk, hiszen ha túlkelesztjük a tésztát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. Az élesztőt egy mokkáskanálnyi cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt lágy, de nem ragadós tésztát dagasztunk. Ha szüksé...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA liszt közepébe öntöm a kevés cukorral tejben felfuttatott élesztőt, a maradék langyos tejet, a csipet sót, a felolvasztott vajat és a 2 tojás sárgáját is hozzáadom. Amikor duplá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű