50 dkg finomliszt, 1 mk. só, 3 ek. cukor, 1 tojás, 3 dl tej, 2 dkg élesztő, 5 dkg olvasztott vaj, cukor, vaníliás cukor, kakaópor, fahéj, kókuszreszelék
Minden hozzávalót a dagasztógépem edényébe mértem és addig dagasztottam amíg nem ragadt az edény falához, illetve a kezemhez (mindig leellenőrzöm kézzel is). A formákat vastagon beolajoztam (mert a tészta különben hozzá ragad). A tésztát téglalápalakúra nyújtottam és két ujjnyi csíkokat vágtam belőle. Feltekertem a a formára majd újra olajoztam és vaníliás cukros cukorba forgattam. Körülbelül a parázson a tíz percig forgattam. Amikor elkészült újra megforgattam őket kakaóba, fahéjas cukorba, kókuszreszelékbe. Egy kicsit a formán hagytam hűlni, majd az asztalhoz veregetve a forma tetejét szépen lecsúsztattam róla a tésztát.
1. A lisztben elkeverjük a sütőport, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a tejet és az olajat. 2. Egy tálba egy kis lisztet teszünk, és megforgatjuk benne a meggyet. (Én egy lezárható...
Elkészítési idő: 30'1. A langyos tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt kb. 10 perc alatt. A lisztet átszitáljuk, hogy jó levegős legyen, elkeverjük benne a többi cukrot, elmorzsoljuk be...
Elkészítési idő:Langyos , cukros tejbe belemorzsolod az élesztőt, hagyod, hogy felhabosodjon. A lisztet összekevered a sóval, sütőporral, vaníliás cukorral, beleütöd a két tojássárgáját, a felfuto...
Elkészítési idő: 2 óA tésztát előző este összeállítjuk: a robotgép keverőtálba tesszük a lisztet, a cukrot, az élesztőt, a sót, majd hozzáadjuk a három tojást, és a vizet. Összekeverjük, majd fokozato...
Elkészítési idő: 12+1