50 dkg finomliszt, 1 mk. só, 3 ek. cukor, 1 tojás, 3 dl tej, 2 dkg élesztő, 5 dkg olvasztott vaj, cukor, vaníliás cukor, kakaópor, fahéj, kókuszreszelék
Minden hozzávalót a dagasztógépem edényébe mértem és addig dagasztottam amíg nem ragadt az edény falához, illetve a kezemhez (mindig leellenőrzöm kézzel is). A formákat vastagon beolajoztam (mert a tészta különben hozzá ragad). A tésztát téglalápalakúra nyújtottam és két ujjnyi csíkokat vágtam belőle. Feltekertem a a formára majd újra olajoztam és vaníliás cukros cukorba forgattam. Körülbelül a parázson a tíz percig forgattam. Amikor elkészült újra megforgattam őket kakaóba, fahéjas cukorba, kókuszreszelékbe. Egy kicsit a formán hagytam hűlni, majd az asztalhoz veregetve a forma tetejét szépen lecsúsztattam róla a tésztát.
Az élesztőt a langyos tejbe a kristálycukorral az átszitált lisztből egy kanállal felfutatjuk. A lisztbe mehet bele a só, a porcukor, a tojás sárgája és az olvasztott vaj és végül...
Elkészítési idő:A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd nagyobb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A közepét ujjal picit benyomjuk, és fejjel lefelé forró olajba tesszük és fedő alatt sütjük. Nem les...
Elkészítési idő:A hozzávalókat a vaj kivételével szépen összedolgozzuk, később az olvasztott vajat is hozzáadjuk. Lágy hólyagos tésztát kapunk, amelyet hagytam kb. 30 percig kelni. Ezután kb. 3 mm...
Elkészítési idő: