40 dkg liszt, 2,5 dl tej, 5 dkg cukor, 1 tojás sárgája, 4 dkg vaj, csipetnyi só, fél citrom reszelt héja, 2 dkg élesztő;
a sütéshez:7 dl olaj; a tálaláshoz: 10 dkg porcukor, 20 dkg baracklekvár
: A lisztet dagasztótálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk és beletöltjük a langyos tejet meg a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Ezután hozzáadjuk a tojássárgát, a sót, a citromreszeléket és jól megdagasztjuk. Legvégén beledolgozzuk az olvasztott vajat és letakarva 40 percig kelni hagyjuk. Ha a tészta megkelt, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, 2 cm vastagságúra kinyújtjuk és 6-7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A fánkokat letakarjuk és 20-30 percig újból kelni hagyjuk. Az olajat felforrósítjuk, a fánkok közepét benyomjuk az ujjunkkal és ezzel a felével tesszük a forró olajba, majd aranybarnára sütjük. Amikor langyosra hűltek, megszórjuk porcukorral és közepüket megtöltjük baracklekvárral.
Lehet géppel vagy akár kézzel is dagasztani. Gépbe egyszerűen csak belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat. Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a s...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézKevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Összekeverjük a tészta többi hozzávalóját (a vaj kivételével). Jól összedolgozzuk. Az olvasztott vajat a végén dolgozzuk bele. Ne i...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben. Ehhez a langyos tejbe tesszük az élesztőt, és a porcukrot. Elkeverjük, majd 10 percre félretesszük. 2. Mikor felfutott az élesztő, öss...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűRobotgéppel krémes állagúra keverjük a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat robotgéppel átkeverve. Belereszeljük a narancs héját, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű