40 dkg liszt, 2,5 dl tej, 5 dkg cukor, 1 tojás sárgája, 4 dkg vaj, csipetnyi só, fél citrom reszelt héja, 2 dkg élesztő;
a sütéshez:7 dl olaj; a tálaláshoz: 10 dkg porcukor, 20 dkg baracklekvár
: A lisztet dagasztótálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk és beletöltjük a langyos tejet meg a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Ezután hozzáadjuk a tojássárgát, a sót, a citromreszeléket és jól megdagasztjuk. Legvégén beledolgozzuk az olvasztott vajat és letakarva 40 percig kelni hagyjuk. Ha a tészta megkelt, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, 2 cm vastagságúra kinyújtjuk és 6-7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A fánkokat letakarjuk és 20-30 percig újból kelni hagyjuk. Az olajat felforrósítjuk, a fánkok közepét benyomjuk az ujjunkkal és ezzel a felével tesszük a forró olajba, majd aranybarnára sütjük. Amikor langyosra hűltek, megszórjuk porcukorral és közepüket megtöltjük baracklekvárral.
Gyakran találkozunk receptekkel,mely az adalékok között felsorolja a víz,vagy tej mennyiségét. Mit is jelent ez,ha nincs értelmezve külön? Azt jelenti,hogy az előírt élesztő menn...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA langyos tejben az élesztőt 1 kk cukorral felfuttatjuk. A töltelékhez simára keverjük a hozzávalókat. A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a cukorral, a tojással és a...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Könnyű- az élesztőt felfuttatom, közepesen lágy tésztás készítek - két részre osztom - az egyik felébe teszek egy pici tejben elkevert 1 ek kakaót, 1 ek cukrot és 1 mk fahéjat. - külö...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A töltelékhez a fél narancs levét kifacsarjuk és a megmosott mazsolát beáztatjuk - a vajat kikeverjük a porcukorral, kakaóporral és a narancsok reszelt héjával, félre tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű