Recept:
250g sült sütőtök
2 kissebb tojás
100 g porcukor (én helyette minimális aszalt kompótot használtam (1,5 evőkanállal))
1 kk fahéj (de bármilyen fűszer tehető bele, szegfűszeg, vanillia is)
90g vaj
2 kk szódabikarbóna
500g liszt (én 50 g darált diót, 250g finomlisztet, 100g zabpehelylisztet és 100 g teljeskiörlésű bio tönköly lisztet használtam, de ez variálható, babára szabható)
Először robotgéppel elkevertem a puha vajat, tojást, füszert, kompótot, és sütőtököt, majd fokozatosan ment bele a lisztes szódabikarbónás keverék.
A végén már csak kézzel tudtam összedolgozni. A sütőtök nedvesség tartalmától függően tehetünk még lisztet. Még épp ne legyen ragacsos,hanem formázható de lágy a tészta.
30 perc pihi a hűtőben, majd előmelegített sütőben 150 fokon 10 perc alatt kész (nekem kb 3 mm vastagra volt nyújtva) ;)
Anyának és Apának kávé mellé is finom ;)
Összekeverni a hozzávalókat. Kávé, langyos tej, cukor, amorettó. Piskótát félig beleáztatjuk a kávéba. Alulra piskóta rá krém. Felülre krém, majd a tetejére kakaópor.
Elkészítési idő: 40 percEgy 28 cm-es tortaformát kibélelünk zsírpapírral. A piskótát összeállítjuk a hozzávalók alapján,és légkeveréssel megsütjük kb 165-170 fokon úgy 35-40 percig. Hagyjuk kihűlni. Ket...
Elkészítési idő: 1 óra