Családireceptkönyv.hu

bartus dóri virágmassza


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Bartus Dóra féle virágmassza: 4 nagy tojásfehérje (150 gramm)
12 csapott teáskanál tylose (CMC) por (35 gramm)
4 teáskanál vaj, vagy még jobb, ha kókuszzsír (30 gramm)
70-85 dkg nagyon jó minőségű, púder finomságú porcukor



Ha nem méritek le a 4 tojásfehérje súlyát: A porcukor mennyisége attól függ, hogy mekkora tojások fehérjét használjuk fel, tehát nem feltétlenül fog felvenni 80 dkg porcukrot a massza – a begyúrás végén ne legyen ragadós, de ne is legyen száraz. A porcukrot minden esetben szitáljuk át.

Ebből a mennyiségből körülbelül egy kilónyi virágmassza készíthető.
Tegyük egy tálba a tojásfehérjéket és verjük 10 másodpercig a legnagyobb fokozaton. Tegyünk félre egy csésze porcukrot (erre majd a massza végső összeállításánál lesz szükségünk). Vegyük le a mixert a legalacsonyabb fokozatra és lassan adjuk hozzá a porcukrot. Ez egy lágyabb állagú írókamázat fog eredményezni.

Fokozzuk a sebességet a legnagyobbra és keverjük kb 2 percig. Közben mérjük le a tylose (CMC) port. Bizonyosodjunk meg róla, hogy kis csúcsokat tudunk képezni a habból (egy kanállal ellenőrizhetjük), melyek vissza lapulnak. Fényesnek kell lennie, mint a habcsókhoz szükséges habnak. Állítsuk kis sebességre a mixert és közben lassan (több, mint 5 másodpercen át) szórjuk hozzá a tylose port. Ez után vegyük nagyra a sebességet és verjük pár másodpercig. Ez besűríti a keveréket.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szalonnás-sajtos stanglik kelt tésztából
Szalonnás-sajtos stanglik kelt tésztából

Először elkészítjük a hozzávalókat. A sajtot lereszeljük, a szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük. A meleg vízbe beletesszük a cukrot, addig kevergetjük, míg feloldó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dream cream fagylalt
Dream cream fagylalt

1. A banánokat kissebb karikákra vágjuk és éjszakára a fagyasztóba helyezzük. 2. A fagyasztott banánt a mixerbe helyezzük és porhanyóssá mixerezzük. 3. A banánokat hagyjuk ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Eperkrémleves mandulás túrógombóccal
Eperkrémleves mandulás túrógombóccal

Az epret alaposan megmossuk és összeturmixoljuk a tejjel és a tejszínnel, majd átszűrjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, pár csepp citromlevelet és a vanília rúd kikapart magja...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Gyümölcsleves
Gyümölcsleves

A gyümölcsöt megpucoljuk, összevágjuk. Vízben feltesszük főni. Ha konzerv, a levét is felhasználjuk. A cukrot, 1 vaníliás cukrot, fahéjat, szegfűszeget beletesszük, felforraljuk. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk