Tészta:
30 dkg finom liszt
20 dkg szoba hőmérsékletű vaj
7,5 dkg porcukor
1 tojássárgája
csipett só
1 citrom reszelt héja
Töltelék:
12,5 dkg darált mák
3 dkg kristálycukor
75 ml tej
1 citrom reszelt héja
2 ek méz
1 marék mazsola
Elkészítés A tejet és a rizst összeöntjük és felforraljuk, és adunk hozzá egy csipet sót. Amikor már kellően összeállt a tejberizs, ez kb. 30 perc, hozzákeverjük a cukrot és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a darált kekszet összegyúrjuk a többi hozzávalóval és annyi tejjel, hogy könnyen nyújtható masszát kapjunk. A krémhez a lisztet először kevés tejjel csomómentesre kever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Előkészülésként melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Olvaszd fel a kókuszzsírt, mosd meg az áfonyát és kapard ki a vanília rúd belfejét. 2. Készítsd el a tésztát! Az áfonya kivét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű