Tészta:
30 dkg finom liszt
20 dkg szoba hőmérsékletű vaj
7,5 dkg porcukor
1 tojássárgája
csipett só
1 citrom reszelt héja
Töltelék:
12,5 dkg darált mák
3 dkg kristálycukor
75 ml tej
1 citrom reszelt héja
2 ek méz
1 marék mazsola
A tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a csipet sót. A tojások sárgáját keverjük ki a porcukorral, majd adjuk hozzá a vizet. A lisztes keverékhez adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük és evőkanállal a forró olajba szaggatjuk. Egyszerre csak keveset tegyünk bele, mert sülés közben megnőnek a fánkok. Pofon egyszerű!
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA szokásos módon tejbedarát készítünk.A lényeg,hogy jó sűrű legyen.Ha kell még darát adjunk hozzá. Hozzákeverjük a vajat és a kókuszt még forrón.Langyosra hűtjük. Téglalapokat kés...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűA tészta minden hozzávalóját egy mély tálba mérjük és egyneművé kavarjuk. Ügyeljünk arra, hogy a szódabikarbónát a lisztben vagy a dióban vegyítsük el! Egy tortaformát vastagon va...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű