- 25 dkg méz,
- 10 dkg vaj, vagy margarin,
- 10 dkg cukor,
- 50 dkg finomliszt,
- 1 csapott tk szódabikarbóna,
- 1/2 kk őrölt szegfűszeg,
- 1/2 kk őrölt fahéj,
- 1 citrom reszelt héja,
- 1 tojás,
- 2 tojássárgája,
A díszítéshez dió, mogyoró, mandula. A mázhoz 1/2 tojásfehérje 5 dkg porcukorral felverve.
A csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a habtejszínt (nem kell felverni). Ezzel megkenjük a babapiskótákat és egy tortaformába lerakunk egy sort. K...
Elkészítési idő: 20perc+hűtés Nehézség: KözepesA piskótát a szokásos módon készítjük el. Felverjük a tojások sárgáját habosra a sütőporral, édesítővel, vízzel és sóval. Összedolgozzuk óvatos mozdulatokkal a felvert tojások fehé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összeállítjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap téglalap alakúra nyújtjuk, a hosszabbik oldalára teszünk egy vékony csík lekvárt, majd tekerünk rajta egyet. E...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojássárgákat, a búzadarát, a cukrot az 1 l tejben felfőzzük, kihűtjük, majd összedolgozzuk a margarinnal. Még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá. 2. A tejszínt verjük kem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű