50 dkg darált háztartási keksz
10 dkg porcukor
4 púpos ek cappuccino por
0,5 üvegcse rumaroma
25 dkg margarin
2 dl tej
15 dkg fehér csokoládé
2 ek olaj
1 tk cukrozatlan kakaópor
A darált kekszet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a cappuccino port, a rumaromát, a megolvasztott margarint és a tejet. Alaposan összedolgozzuk.
Egy kisebb tepsit vagy egy jénai tálat kibélelünk folpackkal és a masszát belenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük.
A csokoládét egy tálkába törjük, hozzáadjuk az olajat és forró vízgőz felett megolvasztjuk. A kekszes massza tetejére öntjük, szépen elsimítjuk, és azonnal meghintjük cukrozatlan kakaóporral.
Minimum 2 órára visszatesszük a hűtőbe.
Amint megszilárdult a csoki, egy éles késsel szépen szeletelhető.
A mazsolát vízbe, rumba vagy víz és rum keverékébe áztatjuk pár órára, majd felhasználás előtt leszűrjük. Piskóták: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasz...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesA darált diót porcukorral, tejszínnel, rummal, kis kockákra vágott ananásszal elkeverjük, és lassú tűzön állandó keverés mellett felfőzzük. Az édes tésztából sütött palacsintákat a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szezámmagot ledaráljukA tojássárgáját a nyírfacukorral habosra keverjük, a hozzávalókat beletesszük, elkeverjük, ekkor egy lágy “tésztát” kell kapjunkA tojásfehérjét kemény habbá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggybefőttet csepegtessük le, a hideg gesztenyemasszát reszeljük le kisebb lyukú reszelőn, vagy krumplinyomóval nyomjuk át. A pudingport a cukorral és a vaníliás cukorral kev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű