(29 cm átmérőjű piteformában sült az enyém):
8 dkg vaj
16 dkg liszt
csipet só
1 púpozott ek porcukor
kb. 2 ek tejföl
A krémhez:
50 dkg mascarpone (nekem a Lidl-é vált be a legjobban az ár/érték arányt tekintve)
5 tojás sárgája
10 dkg porcukor
fél vaníliarúd magjai, vagy vaníliakivonat
A habhoz:
5 tojásfehérje
10 dkg porcukor
m1
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk; először elmorzsoljuk a vajat a liszttel, majd hozzáadjuk a többi belevalót is. Kinyújtjuk, a formába fektetjük, és 160 fokos sütőben 15 percig elősütjük. Közben elkészítjük a krémet: egyszerűen összekeverjük a hozzávalókat, és az elősütött tésztára simítjuk, és újabb 15-20 percig sütjük, amíg a krém meg nem szilárdul. Kivesszük a sütőből kicsit hűlni hagyjuk, és felverjük a habot, de ne teljesen keményre, majd a vége felé hozzáadjuk a porcukrot. Elrendezzük a habot a krémen, és visszatoljuk a sütőbe nagyjából újabb 15-2 percre, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje.
A tészta hozzávalóit a liszt és a szódabikarbóna kivételével egy tűzálló tálba tesszük, és gőz fölött kevergetve összemelegítjük. Kicsi hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a szódabik...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A margarint addig keverem a cukorral,míg fel nem oldódik.Ezután a tojásokat egyenként hozzákeverem.A lisztet összekeverem a sütőporral és a margarinos keverékhez adom.A masszát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőtök belsejét kivájjuk. Ami kicsit száraz és keményre sült, azt ne tegyük bele, mert kemény marad a masszában. Ízlés szerint mézzel keverjük jól össze, és annyi darált kekszet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 8,5 dkg margarint, 12 dkg cukorral, 1 cs vaníliás cukorral 2 tojással pár csepp rumaromával 15 dkg megpuhított gesztenyepürével habosra kikeverni, majd belekevertem 1,25 dl tej...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű