Almás pité Eta módra:-)
Ma sütöttem ezt az egyszerű sütit,,,ahogy kihűlt máris fogyasztható,,,finom puha,,,e reci szerint sütöm az almás pitét már legalább 30 éve ,,,hagy kedveskedjek már a családomnak is???
Recept:
Tészta: hozzávalók
60 dkg sima liszt, 4 tojás sárgája, 15 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 1 sütőpor, 4 EK tejföl.
A hozzávalókból gyúrok tésztát, elvágom két fele s az egyik tésztát elsodrom 30x40 cm tepsi nagyságúra majd bele rakom a kivajazott, lisztezett tepsibe.
1,5 kiló almát megpuculok, lereszelem, teszek bele 5-6 EK kr. cukrot , 2 KK őrölt fahéjat, fél citrom levét, 1 vaníliás cukrot, 4 tojásfehérjét felverve kemény habnak,,, összekeverem és rá rakom a tésztára.
Elsodrom a másik tésztát, rá helyezem az almára, megböködöm villával bekenem tojás sárgajával, picit be csíkozom és előmelegített sütöben sütöm. 200 fokon, majd leveszem 180-ra,,,30 percig sütöttem az én sütőmbe
Almás pité Eta módra:-)
Ma sütöttem ezt az egyszerű sütit,,,ahogy kihűlt máris fogyasztható,,,finom puha,,,e reci szerint sütöm az almás pitét már legalább 30 éve ,,,hagy kedveskedjek már a családomnak is???
Recept:
Tészta: hozzávalók
60 dkg sima liszt, 4 tojás sárgája, 15 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 1 sütőpor, 4 EK tejföl.
A hozzávalókból gyúrok tésztát, elvágom két fele s az egyik tésztát elsodrom 30x40 cm tepsi nagyságúra majd bele rakom a kivajazott, lisztezett tepsibe.
1,5 kiló almát megpuculok, lereszelem, teszek bele 5-6 EK kr. cukrot , 2 KK őrölt fahéjat, fél citrom levét, 1 vaníliás cukrot, 4 tojásfehérjét felverve kemény habnak,,, összekeverem és rá rakom a tésztára.
Elsodrom a másik tésztát, rá helyezem az almára, megböködöm villával bekenem tojás sárgajával, picit be csíkozom és előmelegített sütöben sütöm. 200 fokon, majd leveszem 180-ra,,,30 percig sütöttem az én sütőmbe
Az alapanyagokat összedolgozzuk és ha már jó az állaga, akkor kinyújtjuk és kiszaggatjuk akkorára, amekkora fánkokat szeretnénk sdütni. A nyújtásnál kb. 1 ujjnyi vastag legyen a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű--a tojások sárgáját + 30 dkg por cukorral kikeverjük -lassan hozzáadjuk a 10 evőkanál vizet -+ darált diót + liszt+ sütőpor+ szódabikarbóna -végül a tojások fehérje felvert...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes. A sütőt 200 fokra (légkeverésest 180-ra) előmelegítem, és előkészítem a kiválasztott formát. Ha szilikon, nem vajazom ki, különben meg igen. 2. A tojást egy kézi habverővel kic...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűMegcsináljuk, dagasztjuk a szokásos módon a kelt tésztát, kelesztjük egyszer egészben, cipózzuk ( nekem 10 db lett) így is kelesztjük és mehet kb 190 fokos sütőbe. Ja a tetejét én...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű