Almás pité Eta módra:-)
Ma sütöttem ezt az egyszerű sütit,,,ahogy kihűlt máris fogyasztható,,,finom puha,,,e reci szerint sütöm az almás pitét már legalább 30 éve ,,,hagy kedveskedjek már a családomnak is???
Recept:
Tészta: hozzávalók
60 dkg sima liszt, 4 tojás sárgája, 15 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 1 sütőpor, 4 EK tejföl.
A hozzávalókból gyúrok tésztát, elvágom két fele s az egyik tésztát elsodrom 30x40 cm tepsi nagyságúra majd bele rakom a kivajazott, lisztezett tepsibe.
1,5 kiló almát megpuculok, lereszelem, teszek bele 5-6 EK kr. cukrot , 2 KK őrölt fahéjat, fél citrom levét, 1 vaníliás cukrot, 4 tojásfehérjét felverve kemény habnak,,, összekeverem és rá rakom a tésztára.
Elsodrom a másik tésztát, rá helyezem az almára, megböködöm villával bekenem tojás sárgajával, picit be csíkozom és előmelegített sütöben sütöm. 200 fokon, majd leveszem 180-ra,,,30 percig sütöttem az én sütőmbe
Almás pité Eta módra:-)
Ma sütöttem ezt az egyszerű sütit,,,ahogy kihűlt máris fogyasztható,,,finom puha,,,e reci szerint sütöm az almás pitét már legalább 30 éve ,,,hagy kedveskedjek már a családomnak is???
Recept:
Tészta: hozzávalók
60 dkg sima liszt, 4 tojás sárgája, 15 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 1 sütőpor, 4 EK tejföl.
A hozzávalókból gyúrok tésztát, elvágom két fele s az egyik tésztát elsodrom 30x40 cm tepsi nagyságúra majd bele rakom a kivajazott, lisztezett tepsibe.
1,5 kiló almát megpuculok, lereszelem, teszek bele 5-6 EK kr. cukrot , 2 KK őrölt fahéjat, fél citrom levét, 1 vaníliás cukrot, 4 tojásfehérjét felverve kemény habnak,,, összekeverem és rá rakom a tésztára.
Elsodrom a másik tésztát, rá helyezem az almára, megböködöm villával bekenem tojás sárgajával, picit be csíkozom és előmelegített sütöben sütöm. 200 fokon, majd leveszem 180-ra,,,30 percig sütöttem az én sütőmbe
A kávét elkészítjük és kihűlni hagyjuk. A krémhez szükséges kávét egy tálba tesszük a cukorral és a rummal, és elkeverjük. Hozzáadjuk a tejszínt és habverővel felverjük. Ezután...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a porcukorral, a fűszerkeverékkel és a szódabikarbónával. A margarint, és mézet felolvasztjuk, majd amikor már éppen csak langyos, hozzáadjuk az egész toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejbe beletesszük a cukrokat. Gyenge tűzön, folytonos keverés közben beleszórjuk a búzadarát. Teljesen sűrűre főzzük. Ezután a grízes masszát egy deszkára öntjük, és vizes kéz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sajton kívül a hozzávalókat összegyúrjuk, folpacktba csomagoljuk, és 1-2 órára hűtőbe tesszük. Ezután lisztezett felületre borítjuk, vastag ujjnyira nyújtjuk a tésztát, majd t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű