Családireceptkönyv.hu

madartej pite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


(29 cm átmérőjű piteformában sült az enyém):

8 dkg vaj

16 dkg liszt

csipet só

1 púpozott ek porcukor

kb. 2 ek tejföl

A krémhez:

50 dkg mascarpone (nekem a Lidl-é vált be a legjobban az ár/érték arányt tekintve)

5 tojás sárgája

10 dkg porcukor

fél vaníliarúd magjai, vagy vaníliakivonat

A habhoz:

5 tojásfehérje

10 dkg porcukor

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk; először elmorzsoljuk a vajat a liszttel, majd hozzáadjuk a többi belevalót is. Kinyújtjuk, a formába fektetjük, és 160 fokos sütőben 15 percig elősütjük. Közben elkészítjük a krémet: egyszerűen összekeverjük a hozzávalókat, és az elősütött tésztára simítjuk, és újabb 15-20 percig sütjük, amíg a krém meg nem szilárdul. Kivesszük a sütőből kicsit hűlni hagyjuk, és felverjük a habot, de ne teljesen keményre, majd a vége felé hozzáadjuk a porcukrot. Elrendezzük a habot a krémen, és visszatoljuk a sütőbe nagyjából újabb 15-2 percre, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Domonkos
Mákosguba
Mákosguba

A kiflit felkarikázzuk. A tejet felforraljuk a cukorral, mézzel, vaníliával. Ezzel leforrázzuk a kiflit, majd rátesszük a vajat, végül pedig megszórjuk a mákkal.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar maffin hugom recipe a leg jobb alap
maffin hugom recipe a leg jobb alap

az egészet jól össze kever majd formába kanalaz forró sütő és 15 percig legalább nem kinyit tű próba.Ha tepsiben van meg sütve a ssülés idö akár 40-perc is lehet,sütő függő .

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vajas piskóta
Vajas piskóta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk