- 210 g teljes kiőrlésű liszt
- 90 g finomliszt
- 125 g margarin
- 2 evőkanál kakaó
- 37 g 1:4 por édesítő
- 1 kávés kanál szódabikarbóna
- 2-3 evőkanál tejföl
A töltelék hozzávalói:
- 500 g túró
- 125 g margarin
- 4 tojássárgája
- 4 evőkanál búzadara
- 2 csomag zero vanília cukor
- 37 g 1:4 por édesítő
- 4 tojás habja
A máz hozzávalói:
- 6 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál por édesítő
- 200 g margarin vagy vaj
◾️A tésztát összegyúrjuk.
◾️Elfelezzük, és mindkét feléből lecsípünk egy kb. 90 g-s darabot.
◾️A nagyobb darab tésztát kinyújtjuk és egy lisztezett, zsírozott őzgerincformába tesszük (a másik nagyobb darabbal ugyanígy járunk el).
◾️A töltelékhez a túrót, a margarint, a tojássárgáját, a búzadarát, a porcukor helyettesítőt és a vaníliacukrot összegyúrjuk.
◾️A tojásfehérjehabot óvatosan beleforgatjuk.
◾️A tölteléket elfelezve a formákban lévő tésztára simítjuk.
◾️A kisebb darab tésztákat egyenként kinyújtjuk és befedjük a tölteléket úgy velük, hogy az alsó és a felső tészta összeérjen.
◾️180°-on kb. 50 percet sütjük.
◾️Ezután egy rácsra borítva hagyjuk kihűlni.
◾️A mázhoz mindent összeolvasztunk és bevonjuk vele a sütiket.
Csokimázzal bevonva tálaljuk.
Tésztaalapból 2 lapot sütünk tepsi hátulján. A pudingot megfőzzük a tejben, majd kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, és pudinggal kikeverve lágy krémet készítün...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűEgy 32*26 cm-es tepsi (tál, amink van) alját kitesszük kekszekkel. Nekem ebbe a tepsibe pont elfértek a kekszek, mégpedig 18. 5 dl tejet elkezdünk forralni. Közben a vaníliás pu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű250 ml habtejszín 10 dkg cukor 3,8 dl natúr joghurt 0,5 ek. rum 1 citrom leve A tejszínt felmelegítjük, feloldjuk benne a cukrot. Kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a joghu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű