- 210 g teljes kiőrlésű liszt
- 90 g finomliszt
- 125 g margarin
- 2 evőkanál kakaó
- 37 g 1:4 por édesítő
- 1 kávés kanál szódabikarbóna
- 2-3 evőkanál tejföl
A töltelék hozzávalói:
- 500 g túró
- 125 g margarin
- 4 tojássárgája
- 4 evőkanál búzadara
- 2 csomag zero vanília cukor
- 37 g 1:4 por édesítő
- 4 tojás habja
A máz hozzávalói:
- 6 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál por édesítő
- 200 g margarin vagy vaj
◾️A tésztát összegyúrjuk.
◾️Elfelezzük és mindkét feléből lecsípünk egy kb. 90 g-s darabot.
◾️A nagyobb darab tésztát kinyújtjuk és egy lisztezett, zsírozott őzgerincformába tesszük (a másik nagyobb darabbal ugyanígy járunk el).
◾️A töltelékhez a túrót, a margarint, a tojássárgáját, a búzadarát, a porcukor helyettesítőt és a vaníliacukrot összegyúrjuk.
◾️A tojásfehérjehabot óvatosan beleforgatjuk.
◾️A tölteléket elfelezve a formákban lévő tésztára simítjuk.
◾️A kisebb darab tésztákat egyenként kinyújtjuk és befedjük a tölteléket úgy velük, hogy az alsó és a felső tészta összeérjen.
◾️180°-on kb. 50 percet sütjük.
◾️Ezután egy rácsra borítva hagyjuk kihűlni.
◾️A mázhoz mindent összeolvasztunk és bevonjuk vele a sütiket.
Csokimázzal bevonva tálaljuk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy könnyen sodorható, rugalmas tésztát kapjunk. 4 cipót formálunk,egyenként tepsi méretre sodorjuk és világosra megsütjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSokan úgy tartják, a puncs szelet cukrászati nemes hulladékokból készül, és van benne igazság, hiszen a maradék piskóta nyugodtan beletehető. Hat tojásból elkészítjük a piskótát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A cukrot kikeverjük a tojásokkal. 2. Hozzákeverjük a szoba hőmérsékletű margarint, majd ráöntjük a száraz hozzávalókat. 3. A tejet keverjük hozzá utoljára, kisebb adagokban....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kiflit felkarikázzuk, és egy hőálló tálba vagy jénaiba tesszük. A vaníliarúd belsejét kikaparjuk, és a magjait a rúddal együtt a tejhez adjuk, majd felforraljuk. Közben egy tál...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű