Családireceptkönyv.hu

Óriás túró rudi


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 2 őzgerincforma
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 210 g teljes kiőrlésű liszt
- 90 g finomliszt
- 125 g margarin
- 2 evőkanál kakaó
- 37 g 1:4 por édesítő
- 1 kávés kanál szódabikarbóna
- 2-3 evőkanál tejföl

A töltelék hozzávalói:
- 500 g túró
- 125 g margarin
- 4 tojássárgája
- 4 evőkanál búzadara
- 2 csomag zero vanília cukor
- 37 g 1:4 por édesítő
- 4 tojás habja

A máz hozzávalói:
- 6 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál por édesítő
- 200 g margarin vagy vaj

Elkészítés:


◾️A tésztát összegyúrjuk.
◾️Elfelezzük, és mindkét feléből lecsípünk egy kb. 90 g-s darabot.
◾️A nagyobb darab tésztát kinyújtjuk és egy lisztezett, zsírozott őzgerincformába tesszük (a másik nagyobb darabbal ugyanígy járunk el).
◾️A töltelékhez a túrót, a margarint, a tojássárgáját, a búzadarát, a porcukor helyettesítőt és a vaníliacukrot összegyúrjuk.
◾️A tojásfehérjehabot óvatosan beleforgatjuk.
◾️A tölteléket elfelezve a formákban lévő tésztára simítjuk.
◾️A kisebb darab tésztákat egyenként kinyújtjuk és befedjük a tölteléket úgy velük, hogy az alsó és a felső tészta összeérjen.
◾️180°-on kb. 50 percet sütjük.
◾️Ezután egy rácsra borítva hagyjuk kihűlni.
◾️A mázhoz mindent összeolvasztunk és bevonjuk vele a sütiket.

Trükkök, tippek, praktikák:


Csokimázzal bevonva tálaljuk.

Óriás túró rudi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Bounty szelet
Bounty szelet

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rántott tejbegríz
Rántott tejbegríz

a tejet feltettem forrni, beletettem a cukrokat, folyamatos keverés közben beleöntöttem a búzadarát, sűrűsödésig főztem, akkor tökéletes, ha megáll benne a fakanál !!! ? ez nem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Almás piskóta
Almás piskóta

A tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és a joghurttal, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és az aromát. A masszát a habhoz kavar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk